Life

Cât de sus poate zbura o pasăre? Altitudinea maximă pe care o poate atinge

Cât de sus poate zbura o pasăre? Altitudinea maximă pe care o poate atinge această viețuitoare. Vei rămâne uimit când vei afla.
09.05.2024 | 23:39
Cat de sus poate zbura o pasare Altitudinea maxima pe care o poate atinge
Cât de sus poate zbura o pasăre. Sursa foto: pexels.com
ADVERTISEMENT

Păsările au stârnit întotdeauna mister și mai ales apreciere, fiindcă sunt singurele viețuitoare care pot zbura și chiar până la altitudini foarte mari. Au o rapiditate foarte bună și o inteligență aparte, caracteristici care le ajută să se adapteze mediului.

Cât de sus poate zbura o pasăre

Datorită faptului că pot zbura, păsările se pot mereu feri de rivali și pot supraviețui mulți ani. Cu toate acestea, unele au fost incluse pe lista speciilor pe cale de dispariție. O cauză a acestei situații este braconajul sau schimbarea climatică.

ADVERTISEMENT

Vulturul codab sau bufnița sunt unele dintre păsările care nu ar mai putea exista în următoarele două sau trei decenii. Ceea ce nu este benefic pentru mediul înconjurător. Acestea viețuitoare sunt bun prădătoare de factori dăunători mediului, precum rozătoarele.

De-a lungul timpului, s-a descoperit că păsările se pot înălța pe distanțe de kilometri fără a bate din aripi. Pare uimitor, nu? Au această capacitate de a se lăsa purtate de vânt și de controla viteza cu care suflă acesta.

ADVERTISEMENT

Vulturul lui Ruppell deține recordul pentru cel mai înalt zbor al unei păsări. El străbate de obicei țări precum Zimbabwe, Senegal și Etiopia. Din când, în când, vulturul lui Rupell a mai apărut și peste Marea Mediterană, în Spania.

Se crede că aceste vizite ale vulturului lui Ruppell în zonele enumerate ar putea deveni tot mai rare în viitorul apropiat, fiindcă și el face parte din categoria viețuitoarelor pe cale de dispariție. La fel ca alte multe păsări africane, vulturul menționat este ”amenințat” de pierderea habitatului de vânătoare.

ADVERTISEMENT

Multe păsări din Africa se confruntă și cu otrăvirea, o consecință a oamenilor care folosesc pentru plante un pesticid numit carbofurant. Acesta se folosește și în tratamentele veterinare, dar este fatal pentru vulturii lui Ruppell.

O pasăre poate zbura până la 10.000 de metri altitudine

Revenind la subiectul principal, s-a descoperit că o pasăre, mai exact un cocor, poate zbura până la o altitudine de 10.000 de metri.  De cealaltă parte, vulturii de Himalaya și gâsca cu cap dungat (Anser indicus) au fost observate la înălțimi de 7300 de metri.

ADVERTISEMENT

Aceste păsări au plămânii supradimensionați pentru a face față lipsei de oxigen. Uneori, mai sunt momente când se pot ciocni de avioanele aflate în zbor. De asemenea, dimensiunea corpului și a aripilor contează foarte mult pentru o pasăre ca să poată face față altitudinilor mari.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator...
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator între o maşină şi două motociclete
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Oana Marica și-a serbat ziua de naștere ca o adevărată divă. Zbor cu...
Oana Marica și-a serbat ziua de naștere ca o adevărată divă. Zbor cu elicopterul și trei zile de petrecere în Monte Carlo
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”