Cât de vulnerabilă este China în fața unui nou val de coronavirus. Avertismentul unui epidemiolog

Narcis Roșioru   
în HotNews
17/05/2020, 12:09
Cât de vulnerabilă este China în fața unui nou val de coronavirus. Avertismentul unui epidemiolog
Cât de vulnerabilă este China în fața unui nou val de coronavirus. Avertismentul unui epidemiolog. Sursa foto: Hepta.ro

Un epidemiolog explică faptul că, în fața unui nou val de coronavirus, China este extrem de vulnerabilă, din cauza lipsei unei imunizări colective.

China, extrem de vulnerabilă în fața unui nou val de coronavirus

China este foarte vulnerabilă în fața unui nou val de coronavirus, din cauza lipsei unei imunizări colective, avertizează un epidemiolog, potrivit Digi24.

China nu a scăpat de pericolul unui al doilea val de infecții COVID-19, mai ales că nu a fost înregistrată o imunizare de grup, spune un epidemiolog celebru chinez.

Dr. Zhong Nanshan este consilierul medical principal al guvernului chinez și a declarat într-un interviu pentru CNN că autorităţile locale din Wuhan au ținut ascunse detalii cheie despre modul în care a luat amploare focarul din acest oraș.

Datele Comisiei Naţionale de Sănătate din China (NHC) arată că la nivelul întregii țări au fost confirmate peste 82.000 de cazuri de coronavirus şi cel puţin 4.633 de decese.

Cât va mai dura dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19

Epidemiologul chinez este de părere că există în continuare pericolul ca un al doilea val de infecţii să se extindă în China.

De altel, în ultima perioadă au fost înregistrate mai multe grupuri de cazuri noi de coronavirus în Wuhan, dar şi în alte provincii din nord-estul Heilongjiang şi Jilin.

„În acest moment, majoritatea chinezilor sunt încă sensibili la infecţia cu COVID-19, din cauza lipsei imunizării de grup. Ne confruntăm cu o provocare mare, şi situaţia nu este mai bună decât cred ţările străine în acest moment”, a afirmat epidemiologul.

În acest moment cercetătorii din China lucrează la dezvoltare a trei vaccinuri pentru noul coronavirus, însă toate sunt în faza de studiu clinic, astfel că este posibil să mai treacă ceva vreme până la găsirea unui vaccin disponibil la scară largă.

„Trebuie să testăm din nou şi din nou, folosind diferite tipuri de vaccinuri.

Este prea devreme pentru a trage orice concluzie despre ce tip de vaccin este bun pentru acest tip de coronavirus, de aceea cred că obţinerea unui vaccin va dura mult mai mult”, a mai spus Zhong Nanshan.

Închide ×