News

Cât durează, de fapt, imunitatea după infectarea cu Covid-19. Rezultate încurajatoare ale unui studiu

03.02.2021 | 15:14
Cat dureaza de fapt imunitatea dupa infectarea cu Covid19 Rezultate incurajatoare ale unui studiu
ADVERTISEMENT

Vești bune din partea cercetătorilor în plină pandemie de SARS-CoV-2. Imunitatea față de Covid-19 pentru persoanele vindecate ar putea fi una destul de extinsă în timp.

Potrivit unui studiu din Marea Britanie, aproape toate persoanele infectate anterior cu noul coronavirus au prezentat niveluri ridicate de anticorpi pentru cel puţin 6 luni, lucru care i-ar putea proteja de reinfectare.

ADVERTISEMENT

Studiul în cauză a evaluat nivelurile de infectare anterioară cu Covid-19 în rândul populaţiei din Marea Britanie, precum şi intervalul de timp în care anticorpii au persistat în corpul persoanelor infectate.

Studiu. Cât durează, de fapt, imunitatea după infectarea cu Covid-19

Vin date noi și extrem de încurajatoare în ceea ce privește lupta cu pandemia de Covid-19. Aproape toate persoanele care s-au vindecat după ce au fost bolnave de SARS-CoV-2 prezintă un nivel important de anticorpi, pentru minim 6 luni, lucru care pare să-i protejeze de o nouă contaminare, arată rezultate publicate miercuri de un studiu britanic, relatează Bloomberg..

ADVERTISEMENT

”Marea majoritate a persoanelor prezintă anticorpi detectabili cel puţin 6 luni după infectarea cu coronavirus”, a declarat Naomi Allen, profesoară şi cercetătoare principală la proiectul UK Biobank, în cadrul căruia a fost efectuată cercetarea.

Conform acestui studiu, derulat în rândul participanților depistați pozitiv la testele pentru depistarea infectării anterioare cu Covid-19, 99% dintre persoane au prezentat anticorpi la SARS-CoV-2 timp de trei luni, potrivit rezultatelor cercetării. După încheierea celor 6 luni de monitorizare în cadrul studiului, 88% dintre aceștia aveau încă anticorpi.

ADVERTISEMENT

”În ciuda faptului că nu putem fi siguri în privinţa legăturii cu imunitatea, rezultatele sugerează că oamenii ar putea fi protejaţi de infectarea ulterioară cel puţin şase luni după infectarea pe cale naturală”, a mai precizat Allen pentru sursa citată.

Studiul citat s-a desfășurat de la sfârșitul lunii mai până la începutul lunii decembrie, pe baza eșantioanelor lunare de sânge luate de la tineri, dar și de la adulți.

ADVERTISEMENT

Cel mai frecvent simptom asociat cu anticorpii împotriva Covid-19 a fost pierderea simțului gustului și a mirosului, care a fost raportată de 43% dintre participanți. Aproximativ un sfert erau complet asimptomatici.

Ce spunea ultimul studiu britanic legat de imunitatea anti-Covid

Un studiu realizat în Marea Britanie în prima lună a anului 2021 în care au fost implicaţi lucrători sanitari, a constatat că persoanele care au avut COVID-19 ar putea fi protejate timp de cel puţin 5 luni. Studiul a menţionat însă că persoanele care prezintă anticorpi ar putea fi în continuare capabile să transporte şi să răspândească virusul.

ADVERTISEMENT
Tags: