Cât durează imunitatea bolnavilor de COVID asimptomatici. Veştile sunt îngrijorătoare

Georgiana Dicu   
în HotNews
27/10/2020, 14:40
Cât durează imunitatea bolnavilor de COVID asimptomatici. Veştile sunt îngrijorătoare
Sursa foto: romania.europalibera.org

Bolnavii de COVID-19 asimptomatici par să piardă anticorpii detectabili mai devreme decât persoanele care au prezentat simptome, potrivit unuia dintre cele mai mari studii de acest gen din Marea Britanie.

Descoperirile efectuate de Imperial College London și firma de cercetare de piață Ipsos Mori sugerează, de asemenea, că pierderea anticorpilor a fost mai lentă la tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani comparativ cu persoanele cu vârsta de 75 de ani și peste.

Studiul, care a analizat eșantioane provenite de la sute de mii de oameni din Anglia, a arătat că prevalența anticorpilor virali a scăzut cu mai mult de un sfert.

Studiul reconfirmă faptul că imunitatea dobândită nu este una de durată

Cercetarea, comandată de guvernul britanic, arată că răspunsul imun al oamenilor la COVID-19 se reduce în timp.

Oamenii de știință implicați au avertizat că rămân multe necunoscute cu privire la răspunsul imunitar al oamenilor la virus pe termen lung.

“Rămâne neclar ce nivel de imunitate oferă anticorpii sau cât durează această imunitate”, a spus Paul Elliott, de la Imperial’s School of Public Health, citat de France24.

Studiul a implicat 365.000 de adulți selectați aleatoriu, care au fost supuși la trei runde de teste pentru anticorpi la coronavirus în perioada 20 iunie – 28 septembrie.

Rezultatele au arătat că numărul persoanelor cu anticorpi a scăzut cu 26,5% în aproximativă de trei luni. Scalat la nivel național înseamnă că proporția populației engleze cu anticorpi a scăzut de la 6,0 la 4,4%, potrivit studiului.

Cu toate acestea, cercetările au constatat că numărul lucrătorilor din domeniul sănătății care aveau anticorpi nu s-a modificat în timp, reflectând potențial expunerea inițială repetată sau mai mare la virus.

„Acest studiu foarte mare a arătat că proporția persoanelor cu anticorpi detectabili scade în timp”, a spus Helen Ward, unul dintre autorii principali. „Nu știm încă dacă acest lucru îi va lăsa pe acești oameni la risc de reinfectare cu virusul care provoacă COVID-19, dar este esențial ca toată lumea să urmeze îndrumări pentru a reduce riscul pentru ei și pentru ceilalți.”

Închide ×