ADVERTISEMENT
News

Cât durează imunitatea după infectarea cu SARS-CoV-2. Răspunsul oamenilor de știință

Autor: Flaviu Popa | 18.01.2021 | 16:44
Cât durează imunitatea după infectarea cu SARS-CoV-2. Răspunsul oamenilor de știință
Imunitatea durează 6 luni după infectarea cu Covid. Foto: Hepta

Oamenii de știință au stabilit, oficial, că imunitatea la infecția cu SARS-CoV-2 durează cel puțin șase luni, la peste 1 an de la izbucnirea pandemiei.

ADVERTISEMENT

Studiul este publicat în revista Nature și a fost realizat asupra a 87 de persoane care au fost infectate cu acest tip de coronavirus, conform EFE.

Agerpres anunță că studiul a demonstrat că nivelul celulelor B de memorie specifică, a căror misiune este de a apăra organismul de viitoare agresiuni (generând anticorpi împotriva SARS-CoV-2), s-a menținut constant pe întreaga perioadă a studiului.

Imunitatea la Covid-19 durează cel puțin 6 luni

Conform studiului, persoanele care au fost infectate cu SARS-CoV-2 pot genera un răspuns rapid și eficient dacă vor mai fi expuse infectării, în viitor, cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Nivelul de anticorpi se va reduce cu timpul, însă celulele B de memorie își vor aduce aminte de agentul infecțios și vor genera un răspuns imunitar în caz de reinfectare.

Michel Nussenzweig şi echipa sa de cercetători de la Rockefeller University din New York au studiat 87 de persoane timp de 1 – 6 luni de la infectarea cu noul coronavirus și au remarcat cum numărul celulelor B de memorie rămâne neschimbat timp de 6 luni, chiar dacă numărul de anticorpi scade cu timpul.

Mai mult, oamenii de știință au observat cum anticorpii produși de celulele B sunt mult mai puternici decât anticorpii originali și vor fi mult mai rezistenți la mutațiile proteinei țepoase (pe care SARS-CoV-2 o folosește pentru a intra în organism).

ADVERTISEMENT

Specialiștii au demonstrat că celulele B de memorie au capacitatea de a evolua în prezența unor cantități mici de agent viral, astfel că anticorpii vor fi produși mult mai rapid, chiar de la primele semne ale infectării.

Comparativ cu imunitatea produsă de boală, specialiștii sunt extrem de interesați să urmărească și imunitatea produsă de vaccinuri. Până în acest moment, conform datelor oficiale, vaccinul Pfizer ar trebui să ofere o imunizare de cel puțin 6 luni, în timp ce cei de la Moderna se laudă cu o imunitate de mai mulți ani.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!