News

Cât i s-a cerut unui clujean pentru o cursă Uber de la aeroport până acasă. Drumul cu mașina, mai scump decât zborul

Un clujean a dezvăluit suma uriașă care i s-a cerut pentru o cursă Uber de la aeroport până acasă. Drumul cu mașina, unul mai scump decât zborul.
18.06.2023 | 22:55
Cat i sa cerut unui clujean pentru o cursa Uber de la aeroport pana acasa Drumul cu masina mai scump decat zborul
Clujean, șocat de suma uriașă cerută pentru o cursă Uber de la aeroport până acasă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un clujean care tocmai a revenit acasă, pe Aeroportul Internațional din oraș, a dezvăluit suma uriașă care i s-a cerut pentru o cursă Uber până acasă. Pentru 18 kilometri, cetățeanul trebuia să scoată din buzunar o sumă mai mare decât a unui zbor.

Clujean, șocat de suma uriașă cerută pentru o cursă Uber de la aeroport până acasă

Revenirea acasă dintr-o deplasare externă nu a fost una tocmai de bun augur pentru un cetățean din județul Cluj. Acesta a avut parte de o surpriză neplăcută când s-a decis să comande un Uber pentru a se deplasa de la Aeroportul din Cluj-Napoca spre Florești.

ADVERTISEMENT

Când a văzut cât i s-a cerut până în acest oraș învecinat, aflat la aproximativ 18 kilometri distanță, omul a rămas cu gura căscată. În momentul în care a verificat prețul indicat pe aplicație a văzut două sume greu de explicat. Tariful a fost între 284 de lei și 366 de lei, notează Gazeta de Cluj.

Momentul în care te întrebi dacă să mergi acasă din Aeroport sau să îți iei un bilet la Wizz și mai vezi lumea de banii ăștia”, a comentat clujeanul episodul prin care a trecut.

ADVERTISEMENT

Mesajul său, postat în online, a stârnit numeroase reacții. Iată câteva dintre acestea:

  • ”No, mai hai la Cluj dacă îți dă mâna! Bun venit în lumea Uber de la Cluj!”
  • ”Ai-ai! Mai bine schimbi 3 autobuze și de restul banilor faci chef!”.
  • ”Auzi, da nu le-ai zis că nu vrei sa cumperi mașina, numai să te ducă până acasă?”.

Taximetriștii din Cluj, în război cu platformele Uber și Bolt

Întâmplarea face ca, tot în Cluj-Napoca, în această perioadă să existe o tensiune extrem de ridicată între cele două tabere. Vorbim de taximetriști și companiile de transport alternativ.

ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută, șoferii de taxi din Cluj-Napoca au anunțat organizarea unei ample acțiuni de protest, programată pentru marți, 20 iunie. Aceștia vor să tragă un semnal de alarmă în privința situației grave în care a ajuns serviciul public de taxi din cauza companiilor de transport alternativ.

Având în vedere dorința membrilor asociației de a ne asocia cu protestele organizate în țară împotriva platformelor Uber și Bolt am solicitat și primit autorizație de protest”, spun reprezentanții Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania.

ADVERTISEMENT

Din lista cu solicitările taximetriștilor face parte eliminarea transportului alternativ. Muncitorii din domeniu mai cer respectarea OUG 49/2019, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, act normativ ce reglementează transportul alternativ de persoane, notează site-ul MonitorulCj.

ADVERTISEMENT