Sport

Câte milioane de euro îl costă pe orice privat să se asocieze cu CSA Steaua și să facă profit. Florin Talpan dezvăluie sumele exacte și condițiile necesare. Exclusiv

Florin Talpan a vorbit despre o posibilă asociere între un privat și clubul CSA Steaua, iar costurile pentru a folosi marca se ridică la 3,7 milioane de euro pe an.
25.04.2023 | 19:32
Cate milioane de euro il costa pe orice privat sa se asocieze cu CSA Steaua si sa faca profit Florin Talpan dezvaluie sumele exacte si conditiile necesare Exclusiv
Florin Talpan a vorbit despre o posibilă asociere între un privat și clubul CSA Steaua, iar costurile pentru a folosi marca se ridică la 3,7 milioane de euro pe an. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Juristul grupării ”militare” se află în conflict deschis cu mai toată lumea din apropierea fotbalului, iar ultimul care a intrat în vizorul său este fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, care l-a criticat la FANATIK SUPERLIGA.

Florin Talpan a dezvăluit costurile de asociere cu CSA Steaua

Într-o scrisoare adresată suporterilor CSA Steaua și pe care FANATIK o prezintă în exclusivitate, Florin Talpan a transmis că o eventuală asociere cu formația Armatei ar costa un privat suma de 3,7 milioane de euro pe an. Pe care ar trebuie să o achite timp de 10 ani, ceea ce ar duce la un total de 37 de milioane de euro. În plus, ar fi doar acționar minoritar în asocierea cu clubul Armatei.

ADVERTISEMENT

”Marca Steaua Bucureşti este un brand național aflat în patrimoniul Statului Român. Marca Steaua este proprietatea exclusivă a Armatei Române – MApN. Marca Steaua nu poate fi dată nimănui în folosință în mod gratuit,.

Cei care vor să facă profit folosind această marcă națională trebuie să achite către MApN o taxă de licență pentru folosirea mărcii în valoare de cel puțin 3,7 milioane euro pe an. Dar asta nu se poate face decât printr-o Hotărâre de Guvern inițiată de MApN, nu prin atribuire directă și nu la inițiativa unor așa-ziși lideri ai suporterilor.

ADVERTISEMENT

Vă reamintesc că MApN are de recuperat un prejudiciu în valoare de 37 milioane de euro de la FCSB pentru folosirea ilegală în perioada 2003-2014 a mărcii Steaua București, iar taxa de licențiere pentru folosirea acestui brand național Steaua București a fost stabilită la 3,7 milioane de euro pe an.

Concluzionând, oricine poate să folosească această marcă națională aflată în patrimoniul MApN – orice persoană fizică sau juridică – cu condiția obligatorie de a achita Statului această sumă pentru folosirea brandului în mod legal”, spune Talpan în această scrisoare.

ADVERTISEMENT

Talpan, contre cu suporterii și cu Răzvan Burleanu

Florin Talpan a intervenit vijelios la o ediție anterioară a emisiunii FANATIK SUPERLIGA și a dezvăluit că există tensiuni mari între el și suporterii Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. El a lansat un atac dur la adresa AS47.

Propunerea legislativă iniţiată de Vasile Dîncu privind promovarea celor de la CSA Steaua a agitat apele în fotbalul românesc. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu a evitat să răspundă dacă ar fi de acord sau nu cu promovarea echipei Armatei, dar a precizat că “militarii” au drept de joc în Europa, dacă o să obţină acest lucru.

ADVERTISEMENT

Florin Talpan, juristul celor de la CSA Steaua, l-a pus “la colţ” pe Răzvan Burleanu, spunând că este inadmisibil ca la FIFA şi UEFA să primeze meritul sportiv, dar FRF să nu ţină cont de acest lucru şi să interzică promovarea echipei.

ADVERTISEMENT