News

Cât lucrează Klaus Iohannis într-o săptămână. Programul din primele zile ale lui decembrie

16.12.2020 | 11:00
Cat lucreaza Klaus Iohannis intro saptamana Programul din primele zile ale lui decembrie
ADVERTISEMENT

V-ați întrebat vreodată cât lucrează Klaus Iohannis într-o săptămână obișnuită? Unii ar zice nu foarte mult, alții, care îl văd frecvent la televizor în ultima perioadă, ar zice că e destul de activ.

În ceea ce-l privește pe jurnalistul Cornel Nistorescu, acesta are o părere destul de negativă despre președinte, pe care îl consideră un personaj  nepăsător, rudimentar, simplist și destul de nededicat poporului român.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, omul de presă îl vede ca pe un șef de stat leneș. Pe de altă parte, am vrut să prezentăm situația și din perspectiva prezidențială și am analizat o săptămână de lucru a lui Iohannis.

Cât lucrează președintele Klaus Iohannis într-o săptămână

În perioada pandemiei de coronavirus, dar mai ales în campania electorală pentru alegerile parlamentare, Klaus Iohannis a părut un președinte destul de implicat, cu ieșirile publice frecvente și vizite dese în multe spații medicale sau administrative.

ADVERTISEMENT

Despre activitatea șefului statului, ziaristul român Cornel Nistorescu a spus, la o emisiune TV, că este extrem de leneș pentru postul pe care îl ocupă.

”Cine s-a gândit că şi Klaus Iohannis poate fi un asemenea personaj? Atât de nepăsător, atât de rudimentar, de simplist, atât de nededicat cauzelor poporului român. Atât de leneş. E un preşedinte leneş, ştii ce-I aia leneş?”, a spus Nistorescu, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește o săptămână de lucru, Cornel Nistorescu spune că Iohannis munceşte marţi, miercuri cu pauză şi joi. Jurnalistul dă și un exemplu în acest sens.

”Eu m-am întâlnit cu el, venind de la Orăştie. Eu am descris treaba asta şi am scris un articol atunci, “Mergeţi la serviciu, domnule preşedinte”. La ora 12 el era pe Râşnov, cu coloana. Vinerea. Aia înseamnă că el a plecat pe la 10. Deci el vinerea n-a muncit.

ADVERTISEMENT

Două, trei săptămâni mai târziu, a trebuit să plec până la Cluj. Am plecat cu maşina luni şi era la Predeal. M-a oprit poliţaiul. De ce mă blochezi, de ce trebuie să stau? El venea de la Sibiu la ora 14. Deci ajungea în Bucureşti pe la 16-17.

Deci el, vinerea o pârleşte, lunea o pârleşte, o sare. Şi miercurea se mai ducea şi la golf pe vreme bună”, a mai spus Cornel Nistorescu pentru sursa citată.

Programul lui Iohannis din primele zile ale lui decembrie

Pentru a vedea cum arată o săptămână lucrătoare a lui Klaus Iohannis, am analizat perioada 30 noiembrie – 5 decembrie, pentru a vedea activitatea președintelui.

Astfel, în prima zi, acesta a întreprins o vizită la Spitalul Universitar de Urgenţă București, urmate de o serie de declarații de presă.

Pe 1 decembrie, Iohannis a fost prezent la evenimentele prilejuite de Ziua Națională de la Arcul de Triumf, apoi a fost gazda unei ceremonii de decorare a unor personalități civile și instituții din domeniul medical, cu prilejul acestei zile.

Cea mai aglomerată zi a fost cea de 3 decembrie. Iohannis a luat parte la ședința anuală de bilanț a Consiliului Superior al Magistraturii, la CSAT și apoi a avut o vizită de lucru la Centru de vaccinare anti-COVID-19.

Ziua de 4 decembrie a fost una mai lejeră, președintele având doar o declarație de presă. Sâmbăta de dinaintea alegerilor a fost una dominată de întâlniri: cu primarul Nicușor Dan și cu voluntarii SMURD și studenți mediciniști voluntari.

ADVERTISEMENT