Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cum a răspuns Dan Petrescu la oferta de prelungire a contractului la CFR Cluj până în 2029, anunțată de Neluțu Varga la Fanatik SuperLiga: “Am discutat cu patronul”

Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj, a dezvăluit în emisiunea Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici cât mai are contract Dan Petrescu în Gruia. Cum a răspuns antrenorul.
10.12.2022 | 17:04
Cum a raspuns Dan Petrescu la oferta de prelungire a contractului la CFR Cluj pana in 2029 anuntata de Nelutu Varga la Fanatik SuperLiga Am discutat cu patronul
Dan Petrescu mai are contract cu CFR Cluj până în vara lui 2024. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
10-12-2022
15:11

Dan Petrescu a acceptat propunerea lui Neluțu Varga: „Am fost de acord”

Dan Petrescu a recunoscut discuția pe care a avut-o cu Neluțu Varga și a oferit mai multe lămuriri: „M-am întâlnit cu patronul acum o lună. Mi-a propus așa ceva (n.r. să prelungească până în 2029). Eu am zis că eu sunt de acord dacă el vrea. Normal că eu am fost mereu de acord.

Nu a fost problema mea. Trebuie să știm să trecem peste momentele grele. Nu am de ce să plec de aici și mă simt excelent.

În momentul când e un proiect mai lung ar trebui să fie și răbdare mai lungă, pentru că toată lumea știe ce pot face eu dacă mi se dă mână liberă. Repet, mi s-a propus ceva la CFR, dar nu e nimic deocamdată. Patronul decide, nu eu”, a declarat antrenorul lui CFR Cluj la conferința de presă dinainte de meciul cu FC Botoșani. 

CFR Cluj a învins cu 1-0 pe Ballkani în ultima etapă din grupele Conference League și s-a calificat în primăvara europeană. Campioana României va juca barajul pentru accederea în optimile Conference League cu o echipă clasată pe locul 3 în Europa League. Adversarul și-l va afla luni la prânz, când e programată tragerea la sorți.

Dezvăluire exclusivă „Fanatik SuperLiga”: Dan Petrescu mai are contract cu CFR Cluj până în vara lui 2024!

Fără îndoială, antrenorul Dan Petrescu este principalul artizan al performanțelor reușite de CFR Cluj în ultimii ani, iar calificarea de acum în primăvara europeană i se datorează în mare măsură. Chiar dacă au fost ceva fricțiuni cu patronul Neluțu Varga după înfrângerea suferită pe teren propriu în fața lui Sivasspor, lucrurile s-au reglat pe parcurs, iar acum totul se desfășoară normal în Gruia.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu nu mai este pe picior de plecare de la CFR Cluj, ba, mai mult, oficialii campioanei României se gândesc chiar să îi ofere o prelungire de contract. O merită cu prisosință, mai ales că a mai adus ceva bani în conturile clubului.

Contract care, oricum, expiră abia peste doi ani, în vara lui 2024, după cum a dezvăluit președintele Cristi Balaj în exclusivitate în ediția de vineri, 4 noiembrie, a emisiunii FANATIK SUPERLIGA HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

„Dan Petrescu mai are încă un an și jumătate contract. Până la finalul sezonului 2024. Cât am și eu, de fapt. Suntem gemeni. Ne-am dori să continuăm împreună, în situația în care se întâmplă asta vin și rezultatele.

Am făcut schimbări majore la club, jucătorii au început să aibă relații de joc, să fim o echipă care primește foarte greu gol”, a declarat Cristi Balaj în emisiunea FANATIK SUPERLIGA HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Cristi Balaj și motivele pentru care Dan Petrescu vrea să continue la CFR Cluj

Apoi, președintele lui CFR Cluj a continuat să vorbească despre motivele pentru care Dan Petrescu ar dori să rămână la echipa din Gruia, unde se simte excelent.

„Urmează să fixăm capitolul ofensiv, să fim mai periculoși. Dacă rezolvăm și această etapă sunt convins că și Dan Petrescu ar fi mult mai dornic să rămână aici. Rămâne nu doar pentru că se simte excelent la Cluj, dar e și mândru de echipă.

ADVERTISEMENT

Doar cluburile serioase reușesc să mențină mai mult timp un antrenor. Pentru că atunci când schimbi des ar trebui să te uiți în oglindă dacă greșești când numești antrenorii, dacă nu te pricepi la acest capitol”, a încheiat Cristi Balaj discuția despre Dan Petrescu și contractul pe care îl are cu CFR Cluj.

VEZI VIDEO MAI JOS

Neluțu Varga, contract pe 7 ani pentru Dan Petrescu

Mai mult, în cadrul aceleiași ediții din FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, patronul Nelulțu Varga a dezvăluit perioada record pentru care vrea să îi prelungească înțelegerea lui Dan Petrescu. Omul cu banii din Gruia vrea să îi facă un contract pe 7 ani „Bursucului”!

„Niciodată nu mi-a trecut prin cap să mă despart de Dan. E unicul antrenor care mi-a dat încredere și speranțe pentru a ajunge la obiectivele dorite. El are contract până în 2024, dar are contract cât își dorește el.

Asta avem și noi în obiectiv următoarea perioadă să ne punem la masă să îi prelungim contractul. Sincer vrem să îi prelungim contractul încă cinci ani din 2024”, a declarat Neluțu Varga.

Ce salariu are Dan Petrescu la CFR Cluj

Așa cum era normal, datorită numelui și rezultatelor pe care le-a obținut de-a lungul anilor, Dan Petrescu are cel mai mare salariu dintre toți antrenorii din SuperLiga. El este plătit la CFR Cluj cu 25.000 de euro lunar, dar mai beneficiază și de bonusuri consistente pentru câștigarea titlului sau performanțele obținute în cupele europene.

Acest salariu de 25.000 de euro lunar vine la pachet însă și cu o clauză de reziliere pe măsură. Respectiv de 400.000 de euro, pe care una dintre cele două părți trebuie să o achite dacă dorește să rupă unilateral contractul.

Este și motivul pentru care Dan Petrescu nu a putut pleca la echipa națională în decembrie 2021, dar și cel din cauza căruia Nelușu Varga nu a reușit să-l demită în septembrie 2022, după înfrângerea cu Sivasspor de la Cluj.

ADVERTISEMENT