News

Cât mai costă o ciorbă de văcuță în Centrul Vechi. Noile prețuri i-au speriat și pe englezi

O ieșire la masă în Centrul Vechi al Bucureștiului nu mai este la fel de ieftină ca în urmă cu doar câteva luni. Inclusiv turiștii străini s-au convins cât de mult s-au scumpit meniurile.
27.06.2022 | 13:27
Cat mai costa o ciorba de vacuta in Centrul Vechi Noile preturi iau speriat si pe englezi
Centrul Vechi nu mai este la fel de ieftin ca în urmă cu doar câteva luni. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT

Spre exemplu, în funcție de restaurant, o ciorbă de văcuță poate ajunge și la 26 de lei în Centrul Vechi, conform Antena 3. La această situație s-a ajuns după ce alimentele s-au scumpit cu peste 14% mai scumpe.

Scumpiri în lanț și în Centrul Vechi

Proprietarii restaurantelor au motivat că nu au avut altă soluție și au fost obligați să modifice prețurile din meniuri. Unii dintre ei au făcut-o deja de câteva ori.

ADVERTISEMENT

Alții susțin că o fac de la o săptămână la alta, în funcție de scumpirile alimentelor. Prețurile au ajuns atât de ridicate încât au atras și atenția turiștilor englezi.

Mari consumatori de bere, aceștia au observat că în Centrul Vechi al Capitalei nu au mai găsit bere la 10 lei, paharul. Și diferența nu este de doi, trei lei…

ADVERTISEMENT

Da, ei compară cu anii trecuți când veneau în vizită. Spre exemplu persoanele din Anglia sunt atente. Înainte dădeau pe un pahar de bere 10 lei. Acum plătesc cel puțin 17, 18 sau chiar 23, în funcție de loc.

Deci automat este semnificativă scumpirea. Se observă. Din ce în ce mai puțină lume vine, uneori. Oamenii preferă să meargă la supermarket să ia bere sau alcool”, a povestit Răzvan, unul dintre patronii intervievați.

ADVERTISEMENT

Nu ciorba de văcuță s-a scumpit cel mai mult

Cea mai mare scumpire a fost remarcată la coastele de porc, conform patronului amintit anterior. Astfel, acestea au ajuns să coste aproape 50 de lei, deși nu cu mult timp în urmă puteai cumpăra o porție cu 35 de lei.

Și porția de paste a fost scumpită cu 3 lei, de la 30 la 33 de lei. Practic, se pare că un client va trebui să plătească cu cel puțin 3 lei în plus pentru fiecare preparat.

ADVERTISEMENT

Da, am umblat la prețuri pentru că s-au scumpit. Și nu așa că sunt mai scumpe și mergem înainte încă trei șase luni. Se scumpesc în fiecare săptămână. În fiecare săptămâna se schimbă prețurile la materia primă.

În special la ulei de floarea soarelui, ulei de măsline, la făină, mezelurile, carne, orice. Am suferit foarte mult în toamnă și iarnă. A trebuit să aduc și bani de acasă”, a spus Francesco, un alt antreprenor din zonă.

Și înghețata este mai scumpă în vara asta

Nici deserturile nu au scăpat de scumpiri. ”Această înghețată o vindeam înainte cu 8 lei o cupă, pentru două 15 lei iar pentru trei cupe 20 de lei. Acum pentru trei cupe plătim 25 de lei, deci cu 5 lei mai scump, că sunt toate scumpe.

Scumpirile sunt foarte mari, dar eu am o marjă pe care mi-o mențin și, dacă mie distribuitorul îmi crește prețul, automat că trebuie să scumpesc și eu. Crește prețul la vânzare”, a spus și Kanaan Jaber.

În acest context, patronii restaurante au subliniat că încearcă să păstreze echilibrul între scumpirile materiei prime şi preţurile produsului final. Dacă nu vor reuși, vor pierde mulți clienți, iar afacerilor lor vor fi în pericol.

 

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au...
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”