News

Cât mai ține vremea caldă în România. Zonele în care scad temperaturile. Prognoza pentru București

Treptat, vremea caldă din România pierde din putere. În tot mai multe regiuni, temperaturile încep să scadă. Cum se anunță prognoza în București.
31.10.2022 | 10:06
Cat mai tine vremea calda in Romania Zonele in care scad temperaturile Prognoza pentru Bucuresti
Cum va fi vremea în România început de noiembrie. Zonele unde scad temperaturile și cade burniță. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Finalul lunii octombrie încă aduce vreme anormal de caldă pentru data din calendar. De marți, 1 noiembrie, temperaturile încep să scadă în unele regiuni.

Cum va fi vremea în România început de noiembrie. Zonele unde scad temperaturile și cade burniță

În multe zone din țară, vor urma ore cu temperaturi anormale, mai ridicate cu 10 grade Celsius decât în mod obișnuit. Din prima zi a ultimei luni de toamnă, în nord se face mai frig, anunță ANM.

ADVERTISEMENT

Luni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii octombrie, îndeosebi în regiunile din sud.

Valorile maxime se vor încadra între 14 grade Celsius în zonele cu nori sau ceață persistente și 26 grade Celsius în extremitatea de sud-vest a teritoriului. Minime se vor situa între 1 și 14 grade Celsius, cu valori mai ridicate în Dealurile de Vest.

ADVERTISEMENT

În jumătatea de nord a României, temporar, mai ales în prima parte a zilei și noaptea, vor fi nori joși sau ceață și izolat burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar ziua și în regiunile estice și sud-estice.

Vremea se răcește de marți

Ultima lună de toamnă începe cu o răcire. Temperaturile vor înregistra o scădere ușoară comparativ cu cele din intervalul anterior, dar vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit, în special în regiunile sudice și sud-estice.

ADVERTISEMENT

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 25 grade Celsius, iar cele minime vor avea valori cuprinse între 2 și 13 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, local cu nori joși sau ceață și izolat ploaie slabă și burniță, în prima parte a zilei, în jumătatea de nord a țării. Condiții de ceață vor fi și în jumătatea sudică a teritoriului, însă pe suprafețe mai mici, dimineața și noaptea, anunță ANM. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în București

Luni, vremea se va menține frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii octombrie în București. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 7 și 9 grade Celsius.

Ziua de marți aduce 2-3 grade mai puțin în termometre, dar vremea va fi în continuare frumoasă și deosebit de caldă pentru începutul lunii noiembrie.

Temperatura maximă va urca spre 21 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 6 și 9 grade Celsius.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii