News

Cât mai ține vremea caldă în România. Zonele în care scad temperaturile. Prognoza pentru București

Treptat, vremea caldă din România pierde din putere. În tot mai multe regiuni, temperaturile încep să scadă. Cum se anunță prognoza în București.
31.10.2022 | 10:06
Cat mai tine vremea calda in Romania Zonele in care scad temperaturile Prognoza pentru Bucuresti
Cum va fi vremea în România început de noiembrie. Zonele unde scad temperaturile și cade burniță. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Finalul lunii octombrie încă aduce vreme anormal de caldă pentru data din calendar. De marți, 1 noiembrie, temperaturile încep să scadă în unele regiuni.

Cum va fi vremea în România început de noiembrie. Zonele unde scad temperaturile și cade burniță

În multe zone din țară, vor urma ore cu temperaturi anormale, mai ridicate cu 10 grade Celsius decât în mod obișnuit. Din prima zi a ultimei luni de toamnă, în nord se face mai frig, anunță ANM.

ADVERTISEMENT

Luni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii octombrie, îndeosebi în regiunile din sud.

Valorile maxime se vor încadra între 14 grade Celsius în zonele cu nori sau ceață persistente și 26 grade Celsius în extremitatea de sud-vest a teritoriului. Minime se vor situa între 1 și 14 grade Celsius, cu valori mai ridicate în Dealurile de Vest.

ADVERTISEMENT

În jumătatea de nord a României, temporar, mai ales în prima parte a zilei și noaptea, vor fi nori joși sau ceață și izolat burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar ziua și în regiunile estice și sud-estice.

Vremea se răcește de marți

Ultima lună de toamnă începe cu o răcire. Temperaturile vor înregistra o scădere ușoară comparativ cu cele din intervalul anterior, dar vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit, în special în regiunile sudice și sud-estice.

ADVERTISEMENT

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 25 grade Celsius, iar cele minime vor avea valori cuprinse între 2 și 13 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, local cu nori joși sau ceață și izolat ploaie slabă și burniță, în prima parte a zilei, în jumătatea de nord a țării. Condiții de ceață vor fi și în jumătatea sudică a teritoriului, însă pe suprafețe mai mici, dimineața și noaptea, anunță ANM. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în București

Luni, vremea se va menține frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii octombrie în București. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 7 și 9 grade Celsius.

Ziua de marți aduce 2-3 grade mai puțin în termometre, dar vremea va fi în continuare frumoasă și deosebit de caldă pentru începutul lunii noiembrie.

Temperatura maximă va urca spre 21 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 6 și 9 grade Celsius.

ADVERTISEMENT
Tags: