ADVERTISEMENT
News

Cât plătește statul român pentru pensiile speciale. Anunțul ministrului Economiei, Claudiu Năsui

Autor: Bogdan Solomon | 02.02.2021 | 14:22
Cât plătește statul român pentru pensiile speciale. Anunțul ministrului Economiei, Claudiu Năsui
Cheltuielile au crescut cu 60% în perioada 2016-2020. Sursa foto: Colaj Fanatik

Cheltuielile cu toate pensiile acordate prin legi speciale au crescut cu 60% în perioada 2016-2020, potrivit anunțului făcut de ministrul Economiei, Claudiu Năsui. În mesajul publicat cu puțin timp în urmă pe rețelele de socializare, acesta dă asigurări că eliminarea lor rămâne o prioritate pentru actuala guvernare.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că taxarea muncii în România este cea mai ridicată din toată Uniunea Europeană, o astfel de măsură trebuie să fie, însă, dublată de reducerea impozitării în cazul salariilor mici.

Putem să găsim bani și pentru reducerea impozitării muncii pe cele mai mici salarii și să scoatem milioane de români din sărăcie”, promite oficialul.

ADVERTISEMENT

Ministrul Economiei declară război pensiilor speciale. Cheltuielile au crescut cu 60%

Cum se face că pentru unii sunt mereu bani? Eliminarea tuturor pensiilor speciale trebuie să fie o prioritate pentru orice partid care își dorește binele României.

În perioada 2016-2020, cheltuielile cu toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%. Un procent semnificativ.

ADVERTISEMENT

Pensiile ajung la niveluri exorbitante, de invidiat chiar și pentru cetățeni ai celor mai bogate țări de pe glob: 78.000 de lei pe lună, adică 16.000 de euro pe lună.

Nu am nicio problemă cu pensiile mari. Dacă cineva ajunge la acea sumă pentru că a economisit bani toată viața. I-a plasat în fonduri de pensii care i-au dat randament, și după o vârstă decide să trăiască din acei bani.

ADVERTISEMENT

Bravo lui. Chiar ar fi o poveste de succes pe care ar trebui să o lăudăm. Aici însă nu e vorba de nicio poveste de succes. Pensia în cauză vine din banii pe care statul ni-i ia nouă, adică din banii noștri de taxe și impozite.

Singura poveste de spus acolo este cea a unor privilegii date de stat celor mai influenți politic. În același timp, taxarea muncii în România pe salariile mici este cea mai ridicată din toată Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Și, deloc întâmplător, tot la noi este și sărăcia în muncă cea mai mare, adică cei care, deși au loc de muncă și muncesc, tot în sărăcie se regăsesc. Toate acestea nu sunt inevitabile.

Putem să găsim bani și pentru reducerea impozitării muncii pe cele mai mici salarii și să scoatem milioane de români din sărăcie. Am candidat cu această idee centrală în campania electorală, iar ea se regăsește în programul de guvernare votat în Parlament”, a scris Claudiu Năsui pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!