Tu știi cât rezistă mâncarea în congelator? Multe persoane aleg să depoziteze la temperaturi scăzute atât carnea cât și legumele. Totodată, inclusiv mâncăruri gătite ajung să fie congelate pentru a putea fi consumate mai târziu.
Într-adevăr, depozitarea mâncărurilor la temperaturi scăzute crește durata lor de păstrare. Pe de altă parte, aceasta nu este nelimitată. Astfel, este bine să știi cât le poți păstra, astfel încât să nu te confrunți cu probleme.
Menționăm faptul că procesul de congelare încetinește activitatea bacteriană, dar și reacțiile chimice care cauzează alterarea cărnii ori a legumelor. Totuși, nu elimină complet aceste procese.
Cât rezistă mâncarea în congelator, deci? Totul depinde de tipul produsului, dar și de modul în care acesta a fost ambalat ori congelat. Carnea de vită, spre exemplu, poate fi păstrată la congelator între 8 și 12 luni.
De cealaltă parte, carnea de pui rezistă între 9 și 12 luni, în timp ce carnea de miel nu rezistă mai mult de 9 luni. Dacă e să vorbim de carnea tocată, aceasta trebuie păstrată maxim patru luni la congelator.
Cât rezistă mâncarea în congelator dacă e să vorbim de pește? Atât peștele cât și fructele de mare rezistă doar trei luni. Există și excepții. Mai exact, peștele slab precum codul poate fi păstrat și șase luni.
În ceea ce privește legumele, dar și fructele congelate, acestea își păstrează calitățile optime între 8 și 12 luni. Astfel, evită să le mai consumi dacă acest interval a trecut și dacă le-ai cumpărat congelate, vezi termenul de valabilitate.
Produsele de panificație pot fi păstrate și ele la congelator, însă nu rezistă mult. Mai exact, atât pâinea cât și produsele de patiserie pot fi depozitate la temperaturi scăzute maxim două trei luni.
Sunt și persoane care depozitează produse lactate, ori brânză sau unt la congelator. Acestea pot rezista între 6 și 12 luni. În ceea ce privește mâncărurile deja gătite, precum supe, ori sosuri, acestea rezistă doar 2-3 luni dacă sunt congelate.