Life

Cât se lasă bacșiș în saloanele de înfrumusețare. O manichiuristă s-a plâns că a primit doar 80 de lei

Suma de 80 de lei primită bacșiș de o manichiuristă de la un salon de renume a nemulțumit-o. Cum a reacționat o clientă.
16.05.2023 | 08:47
Cat se lasa bacsis in saloanele de infrumusetare O manichiurista sa plans ca a primit doar 80 de lei
O manichiuristă s-a plâns că a primit doar 80 de lei bacșiș. Foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Caz incredibil într-un salon de renume unde o clientă a auzit cum manichiuristă se plângea că a primit un bacșiș prea mic. O clientă a auzit toată discuția și a povestit totul pe internet, pentru a afla și părerea altor femei.

O manichiuristă, nemulțumită de bacșișul de 80 de lei

O femeie din Cluj a auzit, în timp ce era la salon, o discuție între o manichiuristă și altcineva. Femeia se plângea de faptul că suma de 80 de lei primită bacșiș este mult prea mică pentru serviciile pe care le oferă.

ADVERTISEMENT

Clienta a fost contrariată de acest lucru și după ce programarea s-a încheiat, a povestit totul pe internet pentru a afla și părerea altor femei. Clujeanca le-a întrebat cât obișnuiesc ele să lase după ce merg la saloanele de înfrumusețare.

„Voi cât ați lăsa sau lăsați bacșiș pentru un Balayage care costă 1800-2000 de lei? Vă întreb pentru că am auzit o doamnă manichiuristă, la un salon de renume din zona Piața Romană, plângându-se că 80 de lei este o sumă mult prea mică lăsată bacșiș pentru o manichiură”, a întrebat femeia, conform antena3.ro. 

ADVERTISEMENT

Cum era de așteptat, reacțiile nu a întârziat să apară. Cele care au citit postarea au fost la de mirate de faptul că suma a fost considerată mult prea mică pentru un bacșiș. În plus, lumea s-a întrebat care este prețul serviciului în aceste condiții.

„Dacă e prea puțin, mai bine să nu îi lase nimic”, a spus cineva. „Pe vremea când eram la salon, îmi lăsase o doamnă bacșiș 5 lei pe o manichiură semi. Nu i-am văzut nici în ziua de azi pentru că șefa era obsedată de bani.

ADVERTISEMENT

Nu îmi pot imagina ce satisfacție ar fi avut dacă cineva ar fi lăsat 80 de lei”, a reacționat o altă persoană. „Dacă nu a fost mulțumită de 80 de lei bacșiș pentru o manichiură, oare cât costa manichiura?”, a întrebat altcineva.

Ce bacșiș sunt obligați să dea cetățenii

De altfel, problema bacșișului nu este una nouă. În străinătate, procentul pe care oamenii îl lasă este incredibil, dar și în România pretențiile sunt mari. De pildă, un client al unui restaurant din București s-a plâns că legea se încalcă și a fost obligat să de mai mult decât trebuia.

ADVERTISEMENT

„În timp ce ne scotoceam prin portofele pentru a lăsa vreo 20 de lei, adică 10% din nota de plată estimată de noi la aproximativ 200 de lei…Domnișoara a venit cu bonul fiscal pe care figura, alături de mâncare și băutură, bacșișul de 15%. Asta deși legea, pe care o poți găsi rapid pe Google, spune că este opțional”, a povestit un cetățean.

ADVERTISEMENT