Life

Cât te costă o noapte de cazare la hotelul de zero stele. E o experiență pe care nu o vei întâlni altundeva

Probabil că nu te-ai gândit până acum că există posibilitatea de a te caza la hotelul de zero stele, dar iată că acesta este o realitate.
11.09.2022 | 16:43
Cat te costa o noapte de cazare la hotelul de zero stele E o experienta pe care nu o vei intalni altundeva
Hotelul de zero stele reprezintă un concept inedit. Sursa foto: Instagram.
ADVERTISEMENT

Te-ai gândit vreodată că ai putea să te cazezi la un hotel de zero stele? În caz că nu știai, chiar există un astfel de concept și este mai intrigant decât ai crede.

Ce este, de fapt, hotelul de zero stele

Tradiționalele hoteluri, moteluri și pensiuni care așteaptă turiștii de sărbători își fac în continuare datoria cu brio. Au însă concurență din ce în ce mai acerbă de la diverse alte forme de cazare pentru turiști. Una dintre acestea o reprezintă hotelul de zero stele.

ADVERTISEMENT

Null Stern Hotel reprezintă această posibilitate de cazare unică. În limba germană, ”null stern” înseamnă ”zero stele”, de unde și denumirea uzuală a acestui tip de hotel. Despre ce e vorba, mai exact?

După cum poți vedea în imagini, ai la dispoziție un pat cu așternuturi curate, două noptiere cu lămpi, o porțiune de podea și o porțiune de tăblie pentru pat. Atât. Nu ai pereți sau acoperiș, nu ai ferestre, nu ai nici măcar o toaletă (dar designerii acestui concept dau asigurări că cea mai apropiată toaletă publică e la 5 minute de mers pe jos).

ADVERTISEMENT

Hotelul de zero stele este creația lui Daniel Charbonnier și a fraților Frank și Patrik Riklin. Charbonnier spune că ”nu hotelul reprezintă steaua, ci fiecare turist care doarme aici. Am renunțat la pereți, iar tot ceea ce mai rămâne ești tu și experiența pe care o ai acolo.”

Cât costă o noapte de cazare la hotelul de zero stele

Iulie 2016 a fost momentul în care a fost lansată primacameră de hotel a acestui concept unic. Alte noi ”camere” au fost pregătite și lansate în următorii ani, existând acum în diverse locuri precum Toggenburg, Heidiland, Thurgau, sau chiar și Liechtenstein. În total, sunt șapte locuri care au câte un pat așezat într-o astfel de zonă muntoasă.

ADVERTISEMENT


Cel puțin la fel de interesant precum hotelul de zero stele este și serviciul de majordom pe care fiecare locație îl pune la dispoziția turiștilor. Acești majordomi sunt persoane care locuiesc în apropiere și care sunt adevărați experți în ceea ce privește zona în care se află. Pot fi ghizi foarte buni, dar pot să-ți aducă și ceva de băut și de mâncare la pat.

Costurile pentru o noapte de cazare la hotelul de zero stele nu sunt deloc mici, cu toate că nu ai un acoperiș deasupra capului. Vei avea de plătit ceva mai bine de 300 de dolari pentru a dormi o noapte sub cerul liber, în Munții Alpi.

ADVERTISEMENT

Charbonnier explică însă că cea mai mare parte din această sumă o reprezintă banii pe care îi primește fiecare majordom care este la dispoziția turiștilor pe perioada cât sunt cazați la fiecare dintre cele șapte locații ale Null Stern, arată thrillist.com. Iar de turiști nu duce lipsă acest hotel. Mai tot timpul anului, cele șapte locații sunt rezervate de către cei care vor să experimenteze ineditul unei astfel de cazări.

ADVERTISEMENT
Tags: