News

Cât te costă să-ți faci o casă de la zero în 2024. Prețul pe metru pătrat le dă bătăi de cap românilor: “Ăsta e costul final”

Românii au ”pasiunea” de a deține o locuință, astfel că nu e de mirare că 95% dintre cetățenii României dețin o proprietate, conform datelor oficiale.
14.04.2024 | 17:10
Cat te costa sati faci o casa de la zero in 2024 Pretul pe metru patrat le da batai de cap romanilor Asta e costul final
Cât te costă să-ți faci o casă de la zero în 2024. Prețul pe metru pătrat le dă bătăi de cap românilor: “Ăsta e costul final”. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Problema e că în 2024 cei care își doresc să își construiască o casă pentru a scăpa de vecinii de la bloc au de suportat prețuri considerate exagerat de mari de către oameni. Pentru că o casă gata construită e mult prea scumpă pentru majoritatea oamenilor, varianta construirii de ”la zero” de luată în considerare de mulți, deși uneori nici aceasta nu pare realizabilă.

Cât te costă să-ți faci o casă de la zero în 2024

Noroc cu rețelele de socializare, acolo unde românii sunt experți în toate și pot să-și împărtășească experiențele și părerile în orice domeniu, inclusiv la construcția de case. Un astfel de mesaj a atras atenția, după ce un român le-a transmis ”colegilor” de pe internet că și-ar dori să construiască o casă de 100 metri pătrați, fără să cunoască prețurile.

ADVERTISEMENT

”Dacă se poate să spuneți cât v-a dus o casă în 2023 de construit (cu tot cu fundație)! Maxim 100 mp! Dacă doriți să puneți și poze, ar fi super util! Și poate aveți și meseriași de recomandat! Mulțumesc”, a scris bărbatul pe un grup de Facebook, conform Adevărul. Cum era de așteptat, părerile au fost multe și nu neapărat avizate.

”Costul este de aproximativ 600 euro / mp construit, la gata. Sub 500 de euro nu cred că poți coborî și în sus cât te ține buzunarul”, a explicat un ”expert”, rapid corectat de un alt român mult mai ”priceput”. ”Cel puțin dublu”, a replicat acesta. ”Eu vă zic un preț de constructor corect, restul e cancan”, a intervenit primul internaut, sigur pe el.

ADVERTISEMENT

”Dublu la ce? Cam cât ziceti ca ar fi o casă de 100 mp, la gata? 1.200 euro mp? Păi costul real, ar fi undeva la 400-450 mp. Și dacă vrei să faci și profit poți să urci până la 550-650 euro. Dar sunt „meseriași ”care vor să te jecmănească atunci îți cer 1.200-1.300 euro. Vorba aia, nu e prost cine cere…”, a intervenit un alt internaut, ca discuția să fie și mai absurdă.

Poate cineva să construiască o casă cu 45.000 de euro de la zero?

Un lucru e cert, e imposibil de stabilit cât ar costa o casă construită de la zero, pentru că totul depinde de preferințele celui care vrea să se mute acolo. Chiar și așa, internauții au încercat să-l convingă pe bărbat care e prețul real al construirii unei case. ”Dacă dvs îmi spuneți că îmi dați o casă de 100 mp la gata cu 45.000 de euro eu vreau două bucăți.

ADVERTISEMENT

Eu mi-am expus părerea vis a vis de costurile propriei mele construcții de care m-am ocupat personal, pentru cumpărarea fiecărui cui. Ăsta este costul final. Nu mă interesează să acceptați dvs costul!”, a replicat unul dintre bărbații implicați, poate prea mult, în discuție. Ștacheta a fost ridicată de o ”doamnă”, care a povestit cum a investit 130.000 într-o casă, fără a o finaliza.

”Casă 160 mp, încălzire în pardoseală TECE, parter și etaj, pompă nibe, izolație cu vata bazaltică de 10 rockwool, 130.000 euro, mai trebuie sa dau decorativa. Materiale căutate și negociate de mine la depozite, schimbat nenumărați „Meșteri”. Dar am încercat sa țin totul sub control strict! Cu oferte de la constructor ieșeam cel puțin cu 40-50 mii mai scump.

ADVERTISEMENT

Așa că știu ce vorbesc! Din 2018 construiesc la casa!”, a transmis ”experta”. Discuțiile au continuat în același stil, probabil continuă și astăzi. Cert e că o casă nouă e visul multor români, iar prețul diferă de la om la om, în funcție de pretenții.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Cristi Tănase, distrus de alcool. Are interdicție de a se apropia de fetița...
Cristi Tănase, distrus de alcool. Are interdicție de a se apropia de fetița de două luni. „A strâns-o pe mama de gât”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu...
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Licitație inedită. Cât valorează semnătura lui Messi pe un simplu șervețel
Licitație inedită. Cât valorează semnătura lui Messi pe un simplu șervețel
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion