Life

Cât te costă un sejur de 4 zile în Laponia. Totul e mai scump și în țara lui Moș Crăciun

Cât costă o vacanță în Laponia? Totul s-a scumpit și în țara lui Moș Crăciun. Iată cât trebuie să achite o persoană pentru un sejur de 4 zile.
19.12.2022 | 09:13
Cat te costa un sejur de 4 zile in Laponia Totul e mai scump si in tara lui Mos Craciun
Unii români și-au luat din această vară bilete pentru Laponia. Sursa foto: facebook, National Geographic, Scandi Travel, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vrei să mergi într-o vacanță în Laponia, țara lui Moș Crăciun? Află că este una foarte costisitoare. Cât te costă un sejur de 4 zile în tărâmul cu peisaj de basm?

Câți bani trebuie să achiți pentru un sejur de 4 zile în Laponia, țara lui Moș Crăciun

Mulți români se pregătesc să meargă de Crăciun în Laponia, iar unii și-au luat bilete încă din această vară.  Însă, nu toată lumea își permite să se bucure de sărbătorile de iarnă aici, din cauza costurilor ridicate.

ADVERTISEMENT

Un reprezentant în turism a precizat că pentru un sejur de patru nopți, doar o singură persoană poate plăti 2600 de euro, iar prețul poate varia, în funcție de preferințe.

Cei 2600 de euro ar fi suficienți pentru o cazare la hoteluri de patru sau cinci stele, în Laponia, pentru o cină festivă, o vizită în orășelul Moșului sau un safari la o fermă de husky.

ADVERTISEMENT

”Este un pachet de patru nopţi de cazare, la hoteluri de patru şi cinci stele, au inclusă şi demipensiunea, cina festivă. De asemenea, se merge în safari la o fermă de husky, Santa Village şi Santa Park şi, de asemenea, întâlnirea cu Moş Crăciun, la căsuţa din pădure”, a spus un reprezentant din turism, potrivit Observator.

Cât trebuie să plătească o familie cu un copil pentru o vacanță în Laponia

În cazul unei familii cu un singur copil, lucrurile se schimbă, adică prețul poate trece și de 6.000 de euro, iar asta dacă pachetul ales se rezervă din timp. Însă, aceste sume exorbitante sunt trecute cu vederea de către unii părinți, care sunt la rândul lor captați de peisajul din țara lui Moș Crăciun.

ADVERTISEMENT

”Emoţii! Şi o grămadă de bagaje, haine groase, cheltuieli în plus, dar binemeritate”, a spus o mamă pentru sursa menționată anterior.

Biletele către Laponia, mai scumpe în 2022 față de 2021

Totul pare că a devenit mai scump și în locul natal al Moșului. Dacă în 2021 prețul unui bilet pentru o vacanță de 4 zile, de persoană, pornea de la 2000 de euro, de această dată pornește de la 2336 euro.

ADVERTISEMENT

Laponia este o regiune situată în Finlanda și are granițe cu Suedia, Norvegia și Rusia. Rovaniemi este cel mai vizitat oraș din această zonă, de către turiști.

ADVERTISEMENT