News
notix pixel id

Cât timp a rămas o femeie cu noul coronavirus în organism. Descoperire uluitoare a medicilor

09.11.2020 | 17:00
Cât timp a rămas o femeie cu noul coronavirus în organism. Descoperire uluitoare a medicilor
Cât timp a rămas o femeie cu noul coronavirus în organism. Descoperire uluitoare a medicilor. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Descoperire șocantă: o pacientă a rămas infectată cu coronavirus un număr foarte mare de zile.

Un studiu publicat în revista Cell, pe 4 noiembrie, indică faptul că persoanele cu imunitate scăzută în organism, bolnave cu COVID-19, ar putea să rămână contagioase mult timp.

Practic, vestea care i-a îngrozit pe specialiști vine de la o pacientă în vârstă de 71 de ani. Aceasta este bolnavă de leucemie și a purtat virusul timp de 105 de zile. În 70 dintre acestea era infecțioasă.

Coronavirus, descoperire șocantă: A avut virusul timp de 105 zile

Este o veste care dă peste cap multe din analizele inițiale și studiile avansate făcute până acum. Cercetătorii au descoperit că pacienta de 71 de ani nu putea produce sufiecienţi anticorpi. Femeia a avut virusul peste 100 de zile și a fost infecțioasă aproximativ 2 luni și jumătate.

ADVERTISEMENT

Conform specialiștilor, oamenii care s-au infectat cu coronvirus îl pot da mai departe timp de 8 zile.

Pacienta a fost descoperită pozitiv pe 2 martie. Aceasta se luptă de 10 ani cu leucemie cronică. La jumătatea lunii iunie a fost testată din nou pozitiv. Medicii susțin că organismul femeii conținea după aproape 4 luni urme de ale materialului genetic al virusului.

ADVERTISEMENT

„Credem că cel puţin până în ziua 70, acest pacient ar fi fost în măsură să răspândească virusul la alţii”,  a declarat Vincent Munster pentru Business Insider, conform Adevarul.

Munster, virolog la Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, este autorul principal al studiului făcut pe pacienta în vârsta de 71 de ani.

ADVERTISEMENT

Aceasta este o descoperire record. Până acum cel mai mult virusul rezistase 61 de zile la un pacient. Cercetătorii cred că persoanele cu o scădere sau o diminuare evidentă a imunității ar putea avea probleme în se vindeca mai repede de coronavirus.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri