ADVERTISEMENT
News

Cât timp ai imunitate după ce faci vaccinul. Raed Arafat, anunț surprinzător

Autor: Adrian Baciu | 19.01.2021 | 08:09
Cât timp ai imunitate după ce faci vaccinul. Raed Arafat, anunț surprinzător
Raed Arafat, despre campania de vaccinare: "Suntem dependenți de numărul dozelor care se primesc" Colaj: Fanatik

În plină campanie de imunizare anti-Covid 19, secretarul de stat Raed Arafat face un anunț surprinzător și dezvăluie cât timp beneficiem de imunitate după ce facem vaccinul contra SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Medicul aflat în fruntea DSU a declarat că imunitatea, după vaccinare, durează până la opt luni, acest lucru fiind demonstrat deja în urma monitorizării persoanelor vaccinate, însă studiile continuă.

Arafat oferă o veste excelentă celor care au acceptat vaccinul și spune că aceștia au șansa ca la vară să meargă în concedii, în străinătate, fără a fi obligați să stea în carantină.

Cât timp beneficiezi de imunitate după ce faci vaccinul. Raed Arafat face anunțul

Potrivit lui Raed Arafat, imunitatea oferită de vaccinul anti-Covid ar dura o perioadă de cel puțin 6-8 luni, conform informațiilor de la acest moment, iar această perioadă crește cu cât trece timpul iar testele continuă să arate că ea încă există în cei care au fost vaccinați.

ADVERTISEMENT

Medicul dezvăluie că persoanele care au intrat în studiile clinice ale vaccinului și au fost imunizate în perioada testării vor fi verificate vreme de cel puțin doi ani pentru a se identifica momentul în care imunitatea se reduce sau dispare.

”La acest moment, până acum, din momentul în care am început să ne vaccinăm și de când au fost testările înainte știm că imunitatea continuă. Pentru că persoanele care au fost testate și au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, la imunitate – dacă scade, dacă rămâne, dacă dispar anticorpii, dacă nu dispar.

Cu cât trece timpul mai mult și semnalele sunt că imunitatea este valabilă și acum înseamnă că timpul se prelungește.

ADVERTISEMENT

Deci la acest moment chiar vreo 6-8 luni deja au făcut teste pentru cei care au fost vaccinați și nimeni n-a venit să zică – ‘Atenție, a scăzut!’. Și cu cât timpul trece și testele demonstrează că anticorpii sunt prezenți, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă.

În acest moment cam asta putem zice pentru că nimeni nu poarte să vină să zică cu certitudine că imunitatea durează trei ani pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni”, a spus șeful DSU la Digi24.

ADVERTISEMENT

Dispare carantina pentru cei care au făcut rapelul și călătoresc

Raed Arafat mai informează că persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 au şansa ca la vară să meargă în concedii sau să călătorească, în străinătate, fără a fi obligaţi să stea în carantină.

”Ideea este că în momentul în care te-ai vaccinat, ai a doua doză şi mai ai zece zile care au trecut, şansa de transmitere scade şi era normal să nu mai ai carantina 10 zile, dacă te-ai vaccinat.

ADVERTISEMENT

Nu este vorba de pasaportul de vaccinare care limitează călătoriile sau aşa ceva, ci este vorba de o măsură normală de sănătate publică. Cei care s-au vaccinat nu mai stau în carantină, dacă au făcut şi doza de rapel şi au trecut şi minim 10 zile”, a mai declarat Raed Arafat, luni seară.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT