News
notix pixel id

Cât timp ar putea susține PSD un guvern minoritar. Marcel Ciolacu: „Vorbim de un armistiţiu politic”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a transmis că România are nevoie de un guvern stabil.
23.10.2021 | 18:45
Cât timp ar putea susține PSD un guvern minoritar. Marcel Ciolacu: „Vorbim de un armistiţiu politic”
Cât timp ar putea susține PSD un guvern minoritar. Marcel Ciolacu: „Vorbim de un armistiţiu politic”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat sâmbătă că România nu are nevoie de un guvern minoritar. Președintele social-democraților a transmis că nu există o alianţă PSD-PNL.

Totuşi, în cazul în care PSD va decide să susţină un guvern minoritar, acest lucru se va face pe o perioadă limitată de timp.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut sâmbătă, 23 octombrie, o discuţie telefonică cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu: PSD nu va susține un guvern minoritar decât „cel mult până la 1 februarie”

„În cazul în care PSD decide să susțină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp, cel mult până la 1 februarie”, a anunţat, sâmbătă, Marcel Ciolacu, conform Antena3.

Şeful PSD a mai spus că „România nu are nevoie în acest moment de un Guvern minoritar”, din cauza situației complicate în care se află țara noastră.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu: „Noi vorbim de un armistiţiu politic”

„Noi vorbim de un armistiţiu politic ca să depăşim situaţia pandemiei şi a problemelor din energie. Nu s-a vorbit niciodată despre învestirea unui guvern pe următorii 3 ani de zile.(…)

Eu am spus foarte clar: în cazul în care PSD decide să susțină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp. Cel mult până la 1 februarie.

ADVERTISEMENT

Cred în continaure că România nu are nevoie în acest moment de un guvern minoritar. România are nevoie de un guvern stabil prin ce criză trece”, a transmis președintele PSD.

Nu s-a discutat despre intrarea la guvernare a celor de la PSD

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat, sâmbătă, că a vorbit la telefon cu premierul desemnat Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

În cadrul discuției, şeful social-democraţilor a subliniat necesitatea gestionării urgente a pandemiei. Întrebat de jurnaliști dacă ar putea social-democrații să intre la guvernare, Marcel Ciolacu a transmis că nu s-a discutat acest lucru deocamdată.

„Să vedem care este programul de guvernare, care sunt măsurile, dacă pot fi încadrate cele 10 măsuri ale PSD şi care sunt timpii de implementare ale acestor măsuri, fiindcă nu vorbim de politică, ci de priorităţile românilor. Acum suntem în cu totul şi cu totul altă logică”, a mai spus președintele PSD.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri