Life

Cât timp poți mânca din salatele cu maioneză, după sărbători. Ce spun specialiștii

Ce perioadă poți consuma din salatele cu maioneză, după Anul Nou. Recomandările pe care le au experții din domeniul sănătății.
01.01.2025 | 17:35
Cat timp poti manca din salatele cu maioneza dupa sarbatori Ce spun specialistii
Câte zile poți ține salatele care au maioneză. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Pentru a preveni riscurile alimentare este foarte important să știi cât timp poți mânca din salatele cu maioneză, după sărbători. Ce spun specialiștii legat de preparatele culinare care au fost gătite de gospodine.

Perioada ideală pentru a consuma salatele cu maioneză, după Revelion

Foarte puține persoane știu care este, de fapt, perioada ideală pentru a consuma salatele care au în compoziția lor maioneză. Printre acestea se numără salata de boeuf, salata de vinete sau cea care are ouă.

ADVERTISEMENT

Multe gospodine le pregătesc din timp pentru Revelion, de aceea este important termenul de valabilitate. Acesta nu este unul foarte mare având în vedere ingredientele care se folosesc la aceste preparate culinare tradiționale.

Experții susțin că maioneza este un ingredient delicat, cu un conținut ridicat de grăsimi și proteine, aspect care favorizează dezvoltarea bacteriilor. În plus, ouăle crude sau semi-preparate folosite în maioneză sunt sensibile la temperaturi necorespunzătoare.

ADVERTISEMENT

Acest lucru crește riscul de contaminare cu bacterii periculoase, cum ar fi Salmonella sau Listeria. Așa se face că recomandările specialiștilor sunt foarte clare și precise. Mai exact, salatele cu maioneză se consumă în maxim 1-2 zile de la preparare.

Termenul de valabilitate se ia în calcul și în funcție de faptul dacă aceste tipuri de salate au fost păstrate corect la frigider. Salata de boeuf nu se ține niciodată la temperatura camerei, ci întotdeauna se pune la rece.

ADVERTISEMENT

De ce salata de boeuf nu se ornează cu maioneză

Medicul nutriționist Anca Hâncu a dezvăluit care este motivul pentru care salata de boeuf nu se ornează niciodată cu maioneză. Doctorul este de părere că acest ingredient are rolul de a încărca caloric preparatul culinar.

Pe de altă parte, acest tip de mâncare poate fi decorat extrem de simplu, cu castraveți murați. În felul acesta poate fi transformat într-un aperitiv echilibrat, numai bun de savurat în perioada sărbătorilor de iarnă.

ADVERTISEMENT

„Un sfat pentru gospodinele interesate de stilul de viață sănătos, care vor trebui să aibă grijă. Și le-aș recomanda un fel de rețetă. Salata de boeuf poate fi pregătită cu puțină maioneză.

Poate să nu conțină niciun fel de carne, pentru că vor fi foarte multe preparate cu carne în perioada Crăciunului, poate să aibă cât de multe murături – castraveți murați, dar poate să aibă și gogoșari murați.

Și, sigur, pentru gust, să aibă muștar din plin”, a explicat doctorul Anca Hâncu, în urmă cu ceva vreme, într-un interviu pentru publicația dcnews.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: