Life

Cât timp poți să ții aripioarele de pui în frigider. Greșeala mare pe care o fac mulți români

Care este perioada de păstrare a aripioarelor de pui la frigider. Eroarea uriașă de care nu țin cont majoritatea gospodinelor.
04.03.2023 | 14:37
Cat timp poti sa tii aripioarele de pui in frigider Greseala mare pe care o fac multi romani
Care este perioada de păstrare a aripioarelor de pui la frigider. Eroarea uriașă de care nu țin cont majoritatea gospodinelor. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cât timp poți să ții aripioarele de pui la frigider. Greșeala mare pe care o fac mulți români și despre care experții în domeniul culinar spun că trebuie să nu o mai facem de acum înainte. La ce trebuie să fim atenți.

Care este perioada de păstrare a aripioarelor de pui la frigider. Eroarea uriașă de care nu țin cont majoritatea gospodinelor

Aripioarele de pui se numără printre preparatele culinare pe care le gătesc frecvent gospodinele din România, însă puține știu, de fapt, care este perioada de păstrare a acestora la frigider. Sunt importante mai multe detalii.

ADVERTISEMENT

Carnea crudă este unul dintre produsele care se alterează cel mai repede. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care preparatele cumpărate de la măcelărie pot rezista maxim două zile la frigider.

Românii trebuie să țină cont de termenul de valabilitate înscris pe ambalaj. În plus, care este regula care se aplică după ce caserola a fost deschisă. Totodată, asigură-te că puiul nu se atinge de alte produse alimentare din jurul său.

ADVERTISEMENT

De asemenea, e bine să te asiguri că temperatura aparatului este cea corectă. Specialiștii în domeniul alimentar ne atenționează că temperatură optimă a unui frigider trebuie să fie egală sau mai mică de 4 grade Celsius.

În cazul preparatelor gătite din pui durata de valabilitate va crește ușor. În aceste condiții aripioarele pot rezista la rece între 4 și 5 zile pentru că după această perioadă există un risc foarte mare de apariție a bacteriilor.

ADVERTISEMENT

Cât de păstrează carnea de pui la congelator

În altă ordine de idei, conform hendi.ro, carnea de pui poate fi depozitată la congelator pentru o perioadă mult mai lungă. Potrivit specialiștilor, aceasta are un termen de valabilitate între 9 și 12 luni, în timp ce carnea tocată între 4 și 6 luni.

Puiul care a fost dezghețat în frigider (nu la temperatura camerei) se poate recongela, însă nu va mai avea același gust. Mai mult, temperatura congelatorului trebuie să fie una destul de mică, 0 grade, pentru a depozita carnea corespunzător.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cel mai indicat ar fi să porționezi pasărea și să o pui în pungi mici care se videază. În felul acesta nu va fi nevoie să scoți de la rece întreaga cantitate, ci atât cât ai nevoie pentru a găti o masă delicioasă celor dragi.

ADVERTISEMENT