Carnea de vită este un adevărat deliciu dacă este preparată corespunzător. Însă, la fel de importantă precum prepararea sa este și depozitarea ei. De cele mai multe ori, carnea de vită își pierde din gust și proprietăți din cauză că nu este păstrată așa cum trebuie.
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că păstrarea corespunzătoare a alimentelor contează foarte mult. De obicei, salvarea gospodinelor în acest caz este frigiderul. Anumite alimente se păstrează foarte bine în frigider, iar altele în congelator.
Atunci când vine vorba de carnea de vită, trebuie ținut cont de mai multe aspecte. Aceasta este destul de ”pretențioasă”, iar depozitarea și păstrarea ei nu sunt chiar atât de simple precum par.
Ceea ce trebuie să știe toate gospodinele este faptul că, în general, carnea de vită rezistă mai bine la congelator decât la frigider. Însă, nu este suficient doar să fie depozitată în compartimentul special. Există mai mulți factori care influențează durata cărnii de vită păstrată la congelator.
În primul rând, este foarte importantă temperatura congelatorului. De obicei, cea mai recomandată temperatură este de -18 grade Celsius. În al doilea rând, contează foarte mult ambalarea cărnii de vită. Cu cât aceasta este ambalată mai bine, cu atât mai mult se menține.
Carnea de vită poate fi păstrată foarte mult timp la congelator. Însă, în funcție de tipul ei, diferă și intervalul de timp în care poate fi lăsată în congelator și consumată după aceea. De exemplu, există un anumit tip de carne de vită care poate sta peste un an în congelator, fără ca asta să reprezinte un pericol.
Pentru a ști cum să depozitezi corect carnea de vită, trebuie să ții cont de mai multe aspecte. Carnea de vită va rezista mult mai mult timp dacă va fi ambalată corespunzător. Pentru asta, ai nevoie de ambalaje speciale, care să reziste la abur și la umiditate.
Cel mai mult va rezista în congelator carnea de vită maturată. Aceasta poate fi păstrată chiar și mai mult de un an, atât timp cât este depozitată corespunzător. Ceva mai puțin timp, între 6 luni și un an vor rezista la congelator bucățile mari de carne de vită.
Tot la congelator se depozitează și carnea tocată de vită. Însă, în cazul ei, timpul de păstrare este mult mai mic. Se recomandă ca această să stea la temperaturi scăzute maxim 4 luni.
Nu doar congelarea cărnii de vită necesită o atenție sporită, ci și decongelarea ei. Sunt mai multe metode de a face asta, însă, nu toate sunt recomandate. De departe, cea mai bună și cea mai sigură este decongelarea în frigider.
Această metodă presupune ca bucata de carne de vită să fie scoasă din congelator și pusă în frigider. În funcție de cantitatea ei, aceasta se va dezgheța mai repede sau mai greu. Metoda decongelării în frigider este una dintre cele mai sigure, deoarece împiedică dezvoltarea bacteriilor.