Life

Cât timp putem păstra, de fapt, ouăle fierte la frigider. Cum le recunoști pe cele stricate

Ce perioadă rezistă, în realitate, ouăle fierte dacă sunt ținute la rece. Ce trebuie să știi pentru a le evita pe cele care nu sunt bune.
03.03.2024 | 23:10
Cat timp putem pastra de fapt ouale fierte la frigider Cum le recunosti pe cele stricate
Ce perioadă rezistă, în realitate, ouăle fierte dacă sunt ținute la rece. Ce trebuie să știi pentru a le evita pe cele care nu sunt bune. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cât timp putem păstra, de fapt, ouăle fierte la frigider. Cum le recunoști pe cele stricate. Care sunt sfaturile pe care le au specialiștii și cum poți sta departe de problemele și riscurile care pot apărea în cazul acestor alimente.

Ce perioadă rezistă, în realitate, ouăle fierte dacă sunt ținute la rece. Ce trebuie să știi pentru a le evita pe cele care nu sunt bune

Ce perioadă rezistă, în realitate, ouăle fierte dacă sunt ținute la rece. Ce trebuie să știi pentru a le evita pe cele care nu sunt bune. Iată care este intervalul ideal pentru a păstra ouăle care au fost supuse la temperaturi ridicate, pe aragaz.

ADVERTISEMENT

Foarte multă lume se întreabă, mai ales în timpul sărbătorilor pascale, cât timp putem ține ouăle fierte dacă nu sunt consumate în prima zi. Ei bine, gospodinele nu mai trebuie să-și facă nicio grijă în această privință.

Răspunsul este extrem de simplu. Ouăle fierte se pot consuma maxim o săptămână, asta dacă sunt păstrate în condiții optime. În caz contrar, experții spun că trebuie să nu riscăm să le consumăm după 3-4 zile.

ADVERTISEMENT

Așadar, dacă sunt ținute la frigider pot fi mâncate cu mare încredere la 7 zile de la fierbere. Cu toate acestea fiecare persoană în parte trebuie să fie atentă la câteva semne importante care pot apărea pe coaja lor.

Cum descoperi care ouă nu sunt bune de mâncat

Pentru a descoperi care ouă proaspete sau fierte nu mai sunt bune de consumat există foarte multe metode. În situația în care nu știi când ai pus la frigider produsele trebuie să fii atent la coajă, care nu trebuie să fie lipicioasă.

ADVERTISEMENT

Dacă este lipicioasă, oul nu mai este bun și trebuie aruncat la coșul de gunoi. De asemenea, un ou tocmai cumpărat din magazin poate fi verificat cu ajutorul unui pahar cu apă. Dacă se scufundă, atunci este proaspăt. Dacă plutește, înseamnă că este vechi.

În plus, un ou fiert stricat poate avea un miros distinctiv, neplăcut. Cel mai bine ar fi să îndepărtați coaja pentru a evalua mirosul și pentru a vedea dacă este în siguranță pentru a fi consumat. Ouăle proaspete nu ar trebui să aibă niciun miros.

ADVERTISEMENT

Totodată, un ou care miroase urât sau a sulf nu este bun pentru omletă sau alte preparate culinare. Gălbenușul unui ou proaspăt va fi întotdeauna strălucitor și rotund, iar albușul nu se va întinde prea mult.

Dacă coaja este crăpată înseamnă că bacteriile au început să se înmulțească și atunci oul trebuie aruncat imediat. În aceeași ordine de idei, textura lipicioasă a unui ou prăjit este un alt semn că nu ar trebui să iei nicio înghițitură din el.

ADVERTISEMENT