News

Cât timp rezistă Covid-19 în corpul celor decedați. Rezultatele anunțate de cercetătorii germani

10.06.2020 | 10:44
Cat timp rezista Covid19 in corpul celor decedati Rezultatele anuntate de cercetatorii germani
ADVERTISEMENT

Cât timp rezistă Covid-19 în corpul celor decedați? Iată o întrebare la care oamenii de știință din Germania implicați în lupta cu această boală au încercat să ofere un răspuns.

Cât timp rezistă Covid-19 în corpul celor decedați. Anunțul cercetătorilor germani

De la startul pandemiei de Covid-19, oamenii de știință și cercetătorii din întreaga lume au încercat să afle cât mai multe detalii legate de această nouă maladie a cărui antidot încă nu a fost găsit.

ADVERTISEMENT

Recent, cercetătorii germani s-au axat pe aflarea timpului pe care noul coronavirus îl petrece în organismul celor decedați, iar concluzia este una îngrijorătoare.

Astfel, cercetătorii germani de la Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf, care au efectuat mai multe autopsii în această perioadă, au ajuns la concluzia că SARS-CoV-2 rezistă până la cinci zile în corpul celor decedați, potrivit site-ului Science et Avenir.

ADVERTISEMENT

Concluziile la care au ajuns nemții nu sunt primele de acest gen în domeniul medical. Și în trecut s-a mai anunțat faptul că boala ar rezista în corpurile oamenilor infectați și după încetarea din viața a acestora.

Chiar dacă studiul cercetătorilor din Germania are la bază doar 12 autopsii, acesta este unul extrem de amplu.

ADVERTISEMENT

În cercetarea realizată pe corpurile unor persoane a căror vârstă medie a fost de 73 de ani, medicii din Hamburg au folosit un scaner asociat pentru fiecare dintre autopsii, o analiză fină, așa-numită histologică, a țesuturilor diferitelor organe, precum și o evaluare a încărcăturii virale prin tehnica PCR.

În ce organe a fost depistat Covid-19 după deces

Noul coronavirus, despre care se spune că afectează cel mai des plămânii celor infectați, a fost depistat de medicii germani în mai multe organe ale celor autopsiați.

ADVERTISEMENT

În paralel cu identificarea unor cheaguri de sânge în plămâni, care au dus la embolism pulmonar, oamenii de știință din Germania au identificat Covid-19 și în alte organe: faringe, inimă, ficat, rinichi.

Totodată, la unul din patru pacienți a fost detectat virus viral în creier și în vene din picior. Deocamdată, studiul nu a putut determina însă dacă aceste urme de Covid-19 sunt infecțioase.

ADVERTISEMENT