Life

Cât timp se păstrează, de fapt, pâinea în congelator. Greșeala pe care mulți o facem fără să știm

Pâinea este unul dintre alimentele care nu lipsește din casa niciunei persoane. Există însă anumite lucruri pe care trebuie să le știm cu privire la depozitarea ei.
06.12.2022 | 20:18
Cat timp se pastreaza de fapt painea in congelator Greseala pe care multi o facem fara sa stim
Cât timp se poate ține pâinea în congelator, de fapt. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Nu de puține ori se întâmplă să cumpărăm mai multă pâine, cum ar fi în perioada sărbătorilor de iarnă. Ce putem să facem cu ea pentru a nu se altera? O băgăm la congelator.

Cât timp poate sta pâinea la congelator

Da, un truc, extrem de utilizat când vine vorba de pâine este congelarea acesteia, însă și aici sunt niște reguli de care trebuie să ținem cont.

ADVERTISEMENT

În primul rând, dacă vrei să te bucuri de gustul pâinii pe care îl știi foarte bine, atunci pâinea poate să stea la congelator maxim o lună de zile.

După cele 30 de zile, pâinea își pierde din gust și de asemenea, poate ajunge să absoarbă mirosuri de la alte alimente și nimeni nu își dorește asta.

ADVERTISEMENT

Cum se congelează, de fapt, pâinea, pentru a nu-și pierde prospețimea și valorile nutritive? În primul rând, pâinea, fie ea proaspăt adusă la brutărie sau făcută în casă, trebuie să se răcească.

După ce ajunge la temperatura camerei, aceasta se poate băga la congelator. O poți tăia fie în jumătate, pentru o congelare optimă, fie în mai multe felii, în funcție de necesități.

ADVERTISEMENT

În general, se recomandă congelarea pâinii într-o cutie etanșă. Poți folosi însă și o folie de plastic, ori o pungă de congelare, însă asigură-te că scoți aerul din ea pentru ca pâinea să nu se usuce.

Pâinea ar trebui să stea la congelator la o temperatură de minim -18 grade pentru a-și păstra gustul.

ADVERTISEMENT

Cum se decongelează pâinea?

Cum dezghețăm pâinea? Simplu, la temperatura camerei, sau în aer liber. În general, pâinea ar trebui să revină la normal într-o oră.

Mai poți să decongelezi pâinea și la cuptor, dacă vrei să o mănânci mai repede. Scoate-o din congelator și las-o pentru câteva minute la temperatura camerei.

Încălzește cuptorul la 200°C și bagă pâinea când temperatura este cea optimă. Aceasta trebuie să stea doar 5 minute la cuptor, după care focul se oprește.

Pâinea se mai lasă însă să stea alte cinci minute pentru a se pătrunde.

Și în cuptorul cu microunde poți dezgheța pâinea, la putere maximă, timp de 30 de secunde, însă primele metode ar fi mai indicate în cazul în care ai mai mult timp liber.

Ține cont că și carnea are un termen de valabilitate atunci când vine vorba de congelare. La fel ca și pâinea, nici acest aliment nu poate sta veșnic în congelatorul tău.

ADVERTISEMENT