E foarte important să știi cât trebuie să stea castraveții la murat. În acest mod te vei bucura de o armă deosebită, dar și o textură cât se poate de crocantă. Multe gospodine nu țin însă cont de acest detaliu.
Murăturile sunt delicioase, însă necesită o pregătire atentă. Deși procesul poate părea în mare parte ușor, unele mici detalii pot face diferența când vorbim de rezultatul final. Astfel, fiecare gospodină trebuie să le cunoască.
Dincolo de ingredientele folosite în borcan, pe lângă castraveți, contează și foarte mult metoda de murare. De asemenea, dacă vrei murături crocante și gustoase, asigură-te că adaugi și alte ingrediente cheie.
Cât timp trebuie să stea castraveții la murat? Înainte de toate trebuie menționat faptul că unele murături au nevoie de mai mult timp, pe când altele ar putea fi gata mult mai repede. Doar unele gospodine țin însă cont de acest detaliu.
Specialiștii spun că pentru a fi perfecți, castraveții trebuie să stea la murat între 5 și 7 zile. Această regulă se aplică în cazul în care aceștia sunt ținuți la temperatura camerei. Dacă sunt ținuți la rece, timpul diferă.
Mai exact, în Moldova, spre exemplu, gospodinele preferă să țină murăturile la rece. Cât timp trebuie să stea castraveții la murat dacă temperaturile sunt mai scăzute? Procesul poate dura între 2 și chiar și 3 săptămâni.
Ce rol joacă însă temperatura? Lucrurile sunt foarte simple. Când temperaturile sunt ridicate, castraveții se murează mai repede într-adevăr. Dezavantajul este însă că aceștia nu se vor păstra la fel de bine.
De cealaltă parte, temperaturile scăzute asigură o conservare pe termen lung. De asemenea, castraveții vor avea o textură mult mai crocantă. De cealaltă parte, când sunt ținuți la temperatura camerei, aceștia poate să îi înmoaie.
Ce alte trucuri mai poți utiliza? Pentru un gust mult mai aromat, poți folosi frunze de vișin, hrean, dar și mărar uscat. Fiecare în parte are beneficiile sale. Spre exemplu, frunzele de vișin vor face castraveții să fie crocanți. De cealaltă parte, mărarul dă o aromă aparte, iar hreanul poate preveni mucegaiul.