Trucurile utile pentru o friptură de porc la cuptor delicioasă. Dacă urmezi sfaturile bucătarilor cu experiență, va ieși la fel fragedă ca cea pregătită în restaurantele de lux. Iată ce trebuie făcut!
Friptura de porc la cuptor este un preparat pe care românii îl pregătesc des, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Însă, uneori, rezultatul nu este cel dorit. Textura cărnii se schimbă, semănând mai mult cu o bucată de cauciuc.
Ei bine, dacă vrei să eviți să se întâmple asta, trebuie să ții cont de câteva trucuri folosite de bucătarii din restaurantele de lux. În primul rând, preparatul se obține din ceafă, cotlet sau mușchi, în funcție de preferință.
Totodată, secretul pentru o friptură de porc fragedă este timpul de coacere, care trebuie să fie de cel puțin de o oră și jumătate. Coacerea prelungită contribuie la păstrarea sucului din carne.
Dar dacă este expusă excesiv la căldură, mai mult de 90 de minute, duce la o textură uscată, tare și fără aromă. Totodată, înainte de a băga friptura de porc la cuptor, acesta trebuie să fie preîncălzit la 220 de grade Celsius.
În primele 20 de minute, carnea de porc trebuie să stea la foc mare. Ulterior, temperatura trebuie dată mai încet, pentru a se pătrunde și la interior. La final, se scade temperatura la 180 de grade și se lasă așa timp de 40 de minute.
Mai mult decât atât, pentru a aromă aparte, înainte de a fi gătită, carnea de porc poate fi marinată. Acest lucru o va ajuta să devină mai fragedă și absoarbe aromele din condimente.
Experții sunt de părere că este de ajuns să ții carnea la marinat între două și patru ore. Pentru marinarea cărnii, poți folosi 30 de grame de sare, o linguriță de cimbru și o linguriță de piper și ardei iute.
Totodată, îți mai trebuie o ceapă, un morcov, o frunză de dafin, un pic de scorțișoară și 30 de ml de ulei, dar și o linguriță de rozmarin, o linguriță de boia dulce, usturoi, 5 boabe de ienibahar și 5 de coriandru.