Life

Cât timp trebuie să ții sarmalele la cuptor ca să iasă fragede și foarte gustoase. Trucul celor mai experimentate gospodine

Ce perioadă se păstrează la cuptor sarmalele ca să fie savuroase și delicioase. Pontul cunoscut numai de cele mai pricepute femei.
21.12.2024 | 09:15
Cat timp trebuie sa tii sarmalele la cuptor ca sa iasa fragede si foarte gustoase Trucul celor mai experimentate gospodine
Ce perioadă se țin sarmalele la cuptor. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Foarte puțin persoane știu, de fapt, cât timp trebuie să țină sarmalele la cuptor ca să iasă fragede și foarte gustoase. Trucul celor mai experimentate gospodine este simplu și la îndemâna tuturor. Rezultatul final va fi pe placul celor care se așază la masa de sărbători.

Perioada ideală pentru sarmale savuroase, la cuptor

Sarmalele sunt un preparat culinar care nu lipsește de la Crăciun, când toată lumea se adună pentru a savura cele mai bune preparate tradiționale. Acest fel de mâncare se face destul de ușor, deși are nevoie de o perioadă lungă de gătire.

ADVERTISEMENT

Cu toate aceasta nicio gospodină nu regretă atunci când se apucă de treabă. Puține femei cunosc care este timpul ideal de gătire la cuptor, după ce a fost pregătit pe focul mediu de la aragaz. Nu este vorba de o perioadă tocmai mare.

Mai exact, gospodinele care doresc să te bucure de o culoare rumenă și aurie, dar și de o savoare în plus le bagă și la cuptor. Aromele se vor intensifica mai mult atunci când vasul este încălzit uniform pe toată suprafața sa.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine ar fi ca oala cu sarmale să stea la cuptor la o temperatură de cel puțin 180, dar nu mai mult de 200 de grade Celsius. În ceea ce privește timpul de gătire, specialiștii din domeniul culinar sunt de părere că este de circa o oră și jumătate.

După ce au trecut primel 30 de minute temperatura de la cuptor se reduce la 160-170 de grade Celsius. Acest lucru permite o coacere lentă, sarmalele putând să se frăgezească fără a exista riscul de ardere. Durata de gătire depinde de cantitatea sarmalelor și dimensiunea vasului.

ADVERTISEMENT

Un alt sfat prețios este să se folosească un vas termorezistent, cum ar fi cele din ceramică sau yena, care au capacitatea de a păstra umezeala. De asemenea, sunt recomandate pentru că distribuie căldura uniform.

 Cum faci cele mai delicioase sarmale

Sarmalele sunt delicioase și savuroase dacă se ține cont de câteva trucuri simple. Bucătarii recomandă să se folosească carne de porc cu un conținut moderat de grăsime. De asemenea, se poate folosi un amestec de porc și vită.

ADVERTISEMENT

Grăsimea ajută la păstrarea suculenței, în timp ce frunzele de varză murată trebuie să fie moi și bine fermentate. În felul acesta compoziția de la sarmale se va rula extrem de ușor, fără să iasă din frunzele de varză.

Condimentele sunt de o importanță mare când vine vorba de acest preparat culinar pentru masa de sărbători. Cimbrul și foile de dafin nu trebuie să lipsească din rețetă. Gospodinele pricepute apelează și la afumătură pentru un gust autentic.

ADVERTISEMENT