News

Cât trăiește un câine. 4 alte curiozități despre prietenul omului

20.09.2018 | 18:01
Cat traieste un caine 4 alte curiozitati despre prietenul omului
Mulți se întreabă cât poate să trăiască un câine

Am vrea ca animalele noastre de companie, incusiv câinii, să trăiască la fel de mult ca și noi, dar cât trăiesc ei de fapt? Cu toate că îi avem lângă noi zi de zi, nu știm multe despre ei, de aceea, aici poți afla curiozități despre cei care ne încântă viața. La un singur clik distanță, prin intermediul internetului, putem afla că un câine trăiește între 10 și 13 ani. Iar, după ce am aflat asta, să vedem și care e regula calcului anilor după care îți dai seama câți ani are câinele tău. Cu toții știm de o regulă care a circulat din bătrâni până în zilele noastre cum că un an al unui câine este direct proporțional cu șapte din viața unui om. Specialiștii americani asigură că este un mit ce ar trebui să se distrugă.

Totuși răspunsul este relativ, întrucât anumite rase trăiesc mai multe decât altele. Spre exemplu, Cane Corso are o medie de viață între 10 și 12 ani, în vreme ce un Ciobanesc Australian poate depăși chiar și 15 ani.

Totul este pe dos la câini! Câinii de tale mică trăiesc mai mult decât cei de talie mare! Cum așa? Se pare că un astfel de animal de companie, dar de talie mare, are nevoie de timp pentru a crește, mai precis, de doi ani. Iar din momentul în care au crescut, ei mai trăiesc puțin. Conform specialiștilor, patru sau cinci ani. Pentru a aflat particularități despre Rase de Câini accesează acest link.

Câți ani trăiește un câine? Uite și câteva alte curiozități

În tot acest timp, un câine de talie mică este mai în vârstă decât un câine de talie mare, dar trăiește mai mult decât el. Derutant, dar așa e. Când animalul de dimensiuni mici are cinci ani, el este de fapt mai tânăr decât cei din alte rase. Confirmarea acestui fapt vine din partea unui profesor de medicină internă, din cadrul Universității Georgia din Statele Unite. ”Câinii mici ajung la maturitate osoară și sexuală mai devreme decât rasele mari. Odată ce ajung la mărimea lor maximă corespunzătoare vârstei de adult, ei tind să trăiască mai mult”, a menționat Kate Creevy.

  1. O curiozitate care ar putea să ne facă să rămânem cu gura căscată este faptul că fenomentul despre care am vorbit mai sus poate fi observat numai la câini. Diversitatea rasei animalelor de companie este prezentă numai la ei. ”Nu există altă specie care să includă o astfel de diversitate în privința taliei așa cum o au câinii. Este posibil ca prin crearea acestor câini de mărimi atât de diferite să fi descifrat misterele procesului de îmbătânire” a mai spus profesorul Universității.
  2. Mai sus am zis că ei pot să trăiască 10-13 ani, dar sigur o întâmplare care să fie contrare regulilor există. Cât a trăi cel mai mult un câine? Cu toate calculele specialiștilor, minuni există. Cu toții am vrea ca animalele noastre de companie să trăiască o viață de om, dar nu se poate peste tot. Minunea de mai sus este reprezentată de un câine, care a trăit 30 de ani. Maggie, pe numele său, din Australia, a fost considerat cel mai bătrăn câine din lume. Titlul din Cartea Recordurilor a murit la 29 de ani și cinci luni de zile.
  3. Curiozitatea numărul trei te va impresiona! Cum fulgii de zăpadă și amprenta degetelor omului sunt unice, așa sunt și nasurile câinilor! Cu toții le-am apreciat nasurile și umezeala lor, dar nu mulți știu că fiecare în parte este total diferit față de celălalt.
  4. Ceea ce nu se știe despre rasa lor este faptul că au fost domesticiți acum 33 000 de ani. Ne chinuim mult să-i dresăm să-și facă nevoile unde trebuie și să aducă mingiile atunci când le aruncăm. Surprinzător sau nu, primele dresaje au avut loc în Asia.