Cât trebuie să doarmă un copil în funcție de vârstă. Nu ai știut niciodată exact

Adrian Baciu   
în HotNews
16/09/2020, 08:26
Cât trebuie să doarmă un copil în funcție de vârstă. Nu ai știut niciodată exact
Cât trebuie să doarmă un copil în funcție de vârstă. Nu ai știut niciodată exact. Sursa foto: hepta.ro

Cât trebuie să doarmă un copil în funcție de vârstă? Iată o întrebare la care mulți dintre părinți vor să afle răspunsul, iar un profesor din SUA a oferit sugestii prin intermediul unei postări online.

După cum bine se știe, somnul reprezintă un element vital în dezvoltarea normala a bebelușilor și copiilor, iar de el depind multe alte elemente, cum ar fi cel mai important: sănătatea.

Nu de puține ori, medicii pediatri au făcut o paralelă între lipsa somnului la copii și numeroase afecțiuni precum obezitatea sau inabilitatea celui mic de a se concentra.

Cât trebuie să doarmă un copil în funcție de vârstă

După o lungă pauză, cauzată de pandemia de Covid-19, școlile se vor redeschide treptat în întreaga lume, iar părinții de pretutindeni vor încerca din nou să-și readucă copiii la rutina lor școlară inițială.

Aceasta implică trimiterea micuților mai devreme în pat pentru a se putea trezi devreme la școală în dimineața următoare. Stacy Karlsen, o profesoară de la Wilson Elementary din Kenosha, Wisconson (SUA), a postat o diagramă în mediul online, pe 28 august, pentru a ajuta părinții în acest sens.

Din punctul ei de vedere, un copil de 7 ani care se trezește pentru a începe orele la ora 7:00 a doua zi, ar trebui să se culce la 20:15. Apoi, un copil de 10 ani care se trezește pentru cursuri la ora 6:30, are nevoie să se pună în pat la ora 20:30.

Postarea profesoarei Karlsen a devenit virală în mediul online, lucru care a șocat-o chiar pe autoarea ei: ”Pentru mine, a fost un șoc că postarea a fost distribuită atât de mult. Nu am inventat-o. Am găsit-o peste pagina mea personală și m-am gândit: ”Wow, este foarte util”, a declarat profesorul de clasa întâi pentru Fox6Now.

  • 380.000 de distribuiri a avut postarea profesoarei din SUA
copil, cât trebuie să doarmă
Cât trebuie să doarmă un copil în funcție de vârstă. Sursa foto: Facebook

Ce spun părinții de acest grafic al somnului

Nu toți părinții sunt de acord cu datele din graficul prezentat de Stacy Karlsen. Un bărbat a spus: ”Îmi pare rău, dar aceasta nu este armată. Nu pot să-mi trimit copilul la culcare la 19 și să se trezească la 4”.

Experții medicali recomandă copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani  aproximativ 10-12 ore de somn în fiecare noapte. Pentru copiii de la 7 la 12 ani sunt recomandate 10 sau 11 ore. Un program nepotrivit pentru duce la creșterea în greutate, precum și la afectarea sănătății fizice, emoționale și sociale.

Închide ×