Sport

Cât trebuie să plătească FCSB și Rapid să joace pe Arena Națională. Primăria București, modificări importante pentru închirierea stadionului

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat prețurile pentru închirierea Arenei Naționale în vederea disputării meciurilor de fotbal, iar FCSB și Rapid vor trebui să achite în avans banii.
01.04.2022 | 17:37
Cat trebuie sa plateasca FCSB si Rapid sa joace pe Arena Nationala Primaria Bucuresti modificari importante pentru inchirierea stadionului
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat prețurile pentru închirierea Arenei Naționale în vederea disputării meciurilor de fotbal, iar FCSB și Rapid vor trebui să achite în avans banii. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Primăria Municipiului București a câștigat un proces cu FCSB, intentat după ce clubul patronat de Gigi Becali nu a achitat chiria pentru 15 meciuri disputate pe cel mai mare stadion al țării.

FCSB și Rapid, plătesc 13.000 de euro pentru un meci de campionat pe Arena Națională

Edilul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că Primăria Municipiului Bucureşti a actualizat clauzele contractului de închiriere a Arenei Naționale pentru evenimentele sportive din anul competiţional 2022-2023. Cluburile care au o înțelegere de a juca pe acest stadion sunt FCSB și Rapid.

ADVERTISEMENT

”Am spus de mai multe ori că eficientizarea managementului Arenei Naţionale e unul dintre obiectivele mele în acest mandat. PMB a actualizat de aceea clauzele contractului de închiriere a stadionului pentru evenimentele sportive din anul competiţional 2022-2023.

Principala modificare se referă la plata în avans a chiriei şi a costurilor de operare a stadionului, fiind vorba de o procedură des întâlnită în plan internaţional. Municipalitatea urmăreşte astfel evitarea acumulării de datorii din partea cluburilor sportive şi echilibrarea balanţei de venituri şi cheltuieli înregistrate la Arena Naţională.

ADVERTISEMENT

Noul contract aferent sezonului 2022-2023 a fost deja semnat cu Fotbal Club FCSB S.A. şi Fotbal Club Rapid 1923 S.A., urmând ca şi celelalte cluburi care vor dori să joace pe Arena Naţională să respecte acelaşi cadru”, a anunțat primarul Capitalei.

Prețurile pentru un eveniment pe Arena Națională

Nicușor Dan a mai adăugat că, potrivit contractului şi în acord cu HCGMB nr. 59/2017, tarifele minime aferente închirierii vor fi următoarele:

ADVERTISEMENT
  • Meci din cadrul campionatului intern de fotbal – 13.000 euro/eveniment / fără TVA
  • Meci din cadrul Cupei Ligii sau a Cupei României – 13.000 euro/eveniment / fără TVA
  • Meci din cadrul UEFA Champions League – 28.000 euro/eveniment / fără TVA
  • Meci din cadrul UEFA Europa League – 23.000 euro/eveniment / fără TVA
  • Servicii de operare stadion Arena Naţională – 10.000 euro/meci(eveniment) / fără TVA.

La începutul anului au existat o serie de verificări făcute de Corpul de Control la Arena Națională, iar Nicușor Dan a anunțat că directoarea adjunctă a Direcției Investiții, în subordinea căreia se află stadionul, și-a înaintat demisia din funcție.

ADVERTISEMENT

Aceasta nu este, însă, prima ”vizită” a Corpului de Control la Arena Națională. În iarna lui 2020, tot Nicușor Dan a dat publicității un raport ce conținea o sumedenie de nereguli, cu precădere în privința acoperișului retractabil.

Chestionat pe marginea situației celui mai mare stadion din România, primarul Capitalei a militat pentru organizarea unui număr mult mai mare de  evenimente private, din afara sferei sportului.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 2,27 este cota pentru ”1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: