Life

Cât va costa carnea de miel în perioada Paștelui. Câți bani vor scoate românii din buzunare pentru un sigur kilogram

Cât de scumpă va fi carnea de miel anul acesta. Românii care și-o doresc pe masa de Paște trebuie să își calculeze cu atenție bugetul.
09.03.2025 | 17:39
Cat va costa carnea de miel in perioada Pastelui Cati bani vor scoate romanii din buzunare pentru un sigur kilogram
Cât costă carnea de miel anul acesta, de Paște. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Carnea de miel este nelipsită de pe masa de Paște. Pentru că mai este puțin până la această sărbătoare, românii trebuie să știe care este prețul mieilor în 2025.

Ce preț are carnea de miel, în acest an, de Paște

Doar câteva săptămâni îi mai despart pe români de Paște. Gospodinele deja știu cum va arăta masa de sărbătoare, iar mielul este nelipsit din meniu. Anul acesta, în preajma Paștelui, carnea de miel va avea un preț special.

ADVERTISEMENT

Contrar așteptărilor, anul acesta, mielul nu va fi deloc scump. Deși românii se așteptau la prețuri piperate, potrivit fermierilor, bugetul consumatorilor nu va fi dat peste cap.

În perioada Paștelui, carnea de miel va avea prețuri avantajoase. Potrivit agrointel.ro, anul acesta, românii vor scoate din buzunar aproximativ 22 lei/ kg în viu. Fermierii susțin că este un preț corect, mai ales dacă luam în considerare faptul că s-au luptat cu pesta micilor rumegătoare.

ADVERTISEMENT

”Prețul nu va fi mai mult de 22 lei pe kilogram viu. E pentru buzunarul fiecăruia fiindcă, de sărbătorile pascale, care sunt pe data de 20 aprilie, nu va ajunge la o greutate de 35 kg în viu. Va fi undeva la 20-25 kg maximum. Asta înseamnă, în carcasă, undeva la 10-15 kg maximum.”, a spus Ionică Nechifor, fermier, pentru agrointel.ro.

Care sunt cei mai buni miei de cumpărat, potrivit fermierilor

În perioada Paștelui, miei sunt la mare căutare, însă, românii sunt trebuie să fie foarte atenți la anumite detalii. Potrivit fermierilor, cei mai buni miei sunt cei de la 10 kg în sus, în carcasă. Cei care optează pentru o astfel de greutate se vor asigura că beneficiază de carne de cea mai bună calitate.

ADVERTISEMENT

Datorită cererii mari de miei în perioada Paștelui, fermierii din România susțin că ar fi bine să se înființeze puncte de sacrificare la nivelul fermei. În acest fel, s-ar putea construi o relație strânsă între producători și procesatori, iar primăriile ar putea încasa venituri suplimentare.

ADVERTISEMENT

”Am văzut că o parte din punctele de sacrificare au luat ființă în țară. Încurajez pe toată lumea să aibă aceste puncte de sacrificare. Eu mi-aș dori foarte mult, în același timp, un parteneriat între Consiliul Județean și asociațiile profesionale sau UAT-urile se pot implica.”, a mai spus fermierul, potrivit aceleiași surse.