Life

Cât va costa noua mașină de la Dacia. Prețul modelului Bigster ar putea să nu fie pe placul multor români

Ce preț va avea noul autoturism marca Dacia. Costul modelului Bigster s-ar putea să nu fie în avantajul cetățenilor români.
25.05.2024 | 14:44
Cat va costa noua masina de la Dacia Pretul modelului Bigster ar putea sa nu fie pe placul multor romani
Ce preț va avea noul autoturism marca Dacia. Costul modelului Bigster s-ar putea să nu fie în avantajul cetățenilor români. Sursa foto: dacia.ro / freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât va costa noua mașină de la Dacia. Prețul modelului Bigster ar putea să nu fie pe placul multor români. Când apare SUV-ul pe piețele internaționale. Autovehiculul este foarte asemănător la capitolul design cu noul Duster.

Ce preț va avea noul autoturism marca Dacia. Costul modelului Bigster s-ar putea să nu fie în avantajul cetățenilor români

Ce preț va avea noul autoturism marca Dacia. Costul modelului Bigster s-ar putea să nu fie în avantajul cetățenilor români, cu toate că este superior Dusterului din mai multe puncte de vedere, inclusiv legat de bani.

ADVERTISEMENT

Costul de vânzare ar putea să fie unul foarte mare și pe care să nu și-l permită foarte multă lume din România, cel puțin. Potrivit idevice.ro, se așteaptă ca o astfel de mașină să depășească suma de 30.000 de euro.

Acest preț este luat în calcul pentru modelele cu motoare de până la 1,8 litri, cu tracțiune integrală și cu sistem hibrid. Dacia Bigster poate ajunge în reprezentanțele din întreaga lume și la prețuri care trec pragul de 30.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În funcție de dotări și de funcțiile pe care le are SUV-ul românesc poate avea un cost destul de piperat. Sursa menționată arată că noul model ”se bate” cu o concurență uriașă, motiv pentru care prețul menționat ar putea fi mic în raport cu ceea ce oferă alții.

Cât despre marea lansare a modelului oamenii mai au puțin de așteptat. Dacia Bigster va ajunge pe piață la un an după noua generație Duster, cele două autoturisme fiind extrem de asemănătoare în privința designului.

ADVERTISEMENT

Dacia Bigster, lansată în anul 2025

„Pentru a pune în practică acest obiectiv, a fost luată decizia ca viitorul model bazat pe conceptul Bigster să fie produs la uzina de la Mioveni. Fidel spiritului Dacia, noul SUV, robust și spațios, va fi lansat în 2025.

Cu doar un an mai devreme, în 2024, pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni își va face apariția și cea de a treia generație a modelului Duster”, este anunțul care se arată pe pagina oficială Dacia.

ADVERTISEMENT

Producătorul a mai transmis că atât Dusterul, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia.

Așadar, compania anunță că asigură dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri. Tot pe această platformă se vor produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie: sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4.

ADVERTISEMENT
Tags: