News

Cât va costa noul vaccin anti coronavirus. Prețul va fi accesibil tuturor

17.11.2020 | 08:35
Cât va costa noul vaccin anti coronavirus. Prețul va fi accesibil tuturor
Cât va costa noul vaccin anti coronavirus. Prețul va fi accesibil tuturor. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Noul vaccin anti coronavirus produs de Moderna va ajunge și în Europa. Comisia Europeană vrea să ajungă la un acord cu compania americană pentru a achiziționa milioane de doze.

Prețul estimat, potrivit unui oficial al UE, este de mai puțin de 25 de dolari pe doză, conform Reuters.

Moderna și Uniunea Europeană ar fi în discuții pentru vaccin încă din luna iulie. Recent, datele preliminare ale unui studiu clinic de fază finală indică o eficacitate de 94,5% pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Vaccin anti coronavirus. Va costa sub 25 de dolari

Pfizer și Biotech anunțaseră acum o săptămână un vaccin cu eficacitate de 90 la sută. Luni, 16 noiembrie, a fost rândul celor de la Moderna să dea vești îmbucurătoare în legătură cu un antidot.

Acordul dintre Uniunea Europeană și firma americană ar trebui să aibă loc în zilele următoare, potrivit unui oficial. Nu există neînțelegeri legate de preț sau de răspunderea juridică.

ADVERTISEMENT

SUA a plătit 15 dolari pe doză. Contractul fusese semnat în luna august. Este vorba de 1,5 miliarde de dolari pentru 100 de milioane de doze care vor fi distribuite în Statele Unite ale Americii.

La acest preț s-a adăugat o finanțare de 1 miliard primită de Moderna pentru vaccin. America poate cumpăra încă 400 de milioane de doze conform contractului, dar prețul este necunoscut pentru acest lot suplimentar. Rezultatele Moderna sunt ”încurajatoare”, noile acorduri UE cu producătorii de vaccinuri ”vor veni în curând”, a afirmat pe Twitter comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides.

ADVERTISEMENT

”Negocierile cu compania sunt în curs de desfăşurare. Încă nu am încheiat sau semnat un contract”, le-a spus Kyriakides parlamentarilor UE într-o audiere de luni.

Vaccin anti coronavirus. UE ar plăti mai puţin de 19,50 dolari pe doză companiilor Pfizer şi BioNTech, conform Reuters.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri