Fotbal international

Cât va mai continua Lionel Messi în fotbal? Un fost antrenor al starului a dat răspunsul

22.02.2021 | 11:10
Cat va mai continua Lionel Messi in fotbal Un fost antrenor al starului a dat raspunsul
ADVERTISEMENT

Mulți fani ai sportului rege se întreabă cât va mai rezista Lionel Messi în fotbal la nivelul incredibil pe care starul argentinian l-a arătat în ultimii 15 ani. Jose Pekerman, fostul antrenor al naționalei argentiniene, a dat răspunsul și a comentat situația pe care Messi o traversează în acest moment la Barcelona.

Jose Pekerman a condus selecționata “albiceleste” timp de 2 ani, între 2004 și 2006, într-o perioadă de tranziție de la fotbalul implementat la echipă de Marcelo Bielsa spre Cupa Mondială din 2006, acolo unde Messi și compania au fost eliminați în sferturi de Germania.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul în vârstă de 71 de ani are o relație apropiată cu starul Barcelonei și consideră că drumul acestuia în fotbalul profesionist nu este aproape de final, chiar din contră, mai poate continua ani buni la același nivel.

Cât va mai continua Lionel Messi în fotbal? Un fost antrenor al starului a dat răspunsul

Jose Pekerman consideră că zilele de glorie ale lui Lionel Messi în fotbalul profesionist sunt departe de apus, și a comentat situația dintre superstarul argentinian și clubul care l-a lansat în carieră: “Nu este plăcut ceea ce se întâmplă cu Messi la Barcelona. În vară luase decizia de a pleca, părea că nimic nu îl va întoarce din drum. Până la urmă, s-a dovedit că a fost mai bine că a rămas la echipă. Este dificil să discutăm despre problemele interne, trebuie să fii acolo, în interior. Fiecare club are o situaţie specială

ADVERTISEMENT

El reprezintă un simbol, o emblemă, sau cum spunea Guardiola, ‘cireaşa de pe tort’ a unei generaţii care ne-a încântat timp de un deceniu. Ca orice ciclu normal, se va încheia la un moment dat, iar momentul acela pare că a venit.

Sunt convins că este un moment dificil pentru Lionel, pentru familia sa. Sper că se va ajunge la o înţelegere şi el va continua la Barcelona. Fizic mai poate duce, mai are multe de oferit”, a declarat Jose Pekerman pentru Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

Jose Pekerman, despre viitorul lui Lionel Messi: “Trebuie să aibă o motivație”

Fostul antrenor al lui Messi de la națională susține că fotbalistul are nevoie de o motivație constantă în carieră pentru a da 100% din potențialul enorm pe care încă îl mai are, iar prezența sa pe Camp Nou în sezonul viitor depinde doar de el.

Jose Pekerman a dezvăluit că naționala Spaniei ar fi dorit, în trecut, să îl includă pe Lionel Messi în lot, dar acesta a decis să evolueze pentru țara sa natală, Argentina: “E greu de zis. Nu poate nimeni să decidă în locul tău. Fiecare trebuie să se ghideze după anumite aspecte şi să ia cea mai bună decizie la momentul respectiv pentru sine însuşi. Aşa am reuşit să-l ‘fur’ din Spania.

ADVERTISEMENT

Lionel trebuie să fie într-un loc în care să rămână activ, competitiv. Trebuie să aibă o motivaţie. Cu siguranţă, echipa naţională va reprezenta întotdeauna o provocare pentru el. Este esenţial pentru el să obţină rezultate favorabile atât cu Barcelona, cât şi cu Argentina. Sper să ia cea mai bună decizie pentru el”, a mai adăugat Pekerman.

ADVERTISEMENT