News

Cât va plăti statul român pentru extrădarea lui Radu Mazăre

18.05.2019 | 18:31
Cat va plati statul roman pentru extradarea lui Radu Mazare

Extrădarea lui Radu Mazăre nu este tocmai ieftină. Fostul edil al Constanței va fi adus în țară luni, 20 mai 2019, pe aeroportul Otopeni. Întrucât nu există un zbor direct Antananarivo-București, avionul cu care va fi adus politicianul va face o escală la Paris, iar de acolo va ajunge apoi în România pentru a fi încarcerat.

Extrădarea lui Radu Mazăre ne costă 350 de milioane de lei vechi

Costul repatrierii lui Radu Mazăre se ridică la 7.648 de euro, sumă alocată din bugetul statului, scrie antena3.ro. În lei, este vorba despre aproximativ 350.000 de lei, adică 350 de milioane de lei vechi. Mazăre va fi dus la Penitenciarul Rahova, unde va sta vreme de 20 de zile în carantină, spun surse apropiate dosarului de extrădare întocmit de ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall.

Ieri a apărut în spațiul public un zvon fals cum că primarul Constanței ar fi evadat din închisoarea din Madagascar, însă fratele primarului a infirmat știrea dată de România TV, asta după ce și Poliția Română a fost nevoită să spună că nu are date oficiale despre evadare. În cele din urmă, și autoritățile malgașe au reacționat spunând că fostul primar e în custodia lor.

Radu Mazăre urmează a fi adus în țară luni, 20 mai. Sursa foto: zoom.mediafax.ro

Fratele lui Mazăre: Extrădarea nu a fost judecată în Madagascar

”Extrădarea lui Radu Mazăre nu a fost judecată de niciun judecător în Madagascar, conform normelor de procedură de acolo. Acest lucru ar trebui să se întâmple. Dacă nu se întâmplă, înseamnă că se realizează un abuz. Dacă se respectă legea în Madagascar, el trebuie să ajungă în fața unui judecător.

Sâmbătă și duminică nu se poate ajunge în fața unui judecător …Dacă nu se respectă legea în Madagascar, probabil o să vină cu excorta de la minister luni în România”, a declarat Mihai Mazăre astăzi, într-o intervenție la Antena 3. Fostul edil al Constanței a primit 9 ani de închisoare cu executare în dosarul de corupție Polaris, în care e implicat și afaceristul Sorin Strutinsky.