News

Cât vom plăti pentru masa de Crăciun. Autoritățile ne liniștesc: străinii dau bani mai mulți

Ministrul agriculturii, Petre Daea, le-a transmis românilor că nu au motive de îngrijorare cu privire la perioada sărbătorilor de iarnă.
27.10.2022 | 13:12
Cat vom plati pentru masa de Craciun Autoritatile ne linistesc strainii dau bani mai multi
Ministrul agriculturii anunță că românii vor mânca și porc la masa de Crăciun. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT

Într-o intervenție la România TV, ministrul agriculturii a declarat că românii vor avea și carne de porc pe masa de Crăciun. De asemenea, Petre Daea a indicat că prețurile alimentelor din România sunt mai mici decât în alte state din Europa.

Daea anunță că masa de Crăciun nu va fi mai scumpă

Totodată, ministrul care a fost operat recent la ochi a declarat că prețurile alimentelor din România nu au mai crescut. ”Constatăm o liniștire a prețurilor pe piață datorită faptului că prețurile la materia primă s-au aplatizat.

ADVERTISEMENT

Au rămas într-un platou al prețului chiar cu o anumită scădere ca urmare a concurenței a produselor din Ucraina. Iată că și pe zona prelucrării și procesării care utilizează gaze și energie elctrică, lucrurile s-au liniștit.

Nu ar fi motive obiective să crească prețurile în continuare. Ne putem aștepta la o liniștire a lor”, a declarat Petre Daea la România TV.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește prețul pâinii, ministrul agriculturii a declarat că peste tot în Europa s-a plătit mai mult pentru o pâine, nu doar în România. El a profitat de context pentru a sublinia că țara noastră nu se află în plutonul fruntaș la capitolul creșterii prețurilor.

Comparația cu prețul merelor

Spre exemplu, Daea a subliniat că în România, un kilogram de mere costă 4 lei, în timp ce în Uniunea Europeană costă 4 euro.”Mâncăm și porci de Crăciun, fiți liniștiți!

ADVERTISEMENT

E adevărat că avem o problemă cu pesta porcină africană (…) Totuși am avut aceste pierderi și sigur mai aducem și din import”, a mai spus Petre Daea.

Altfel, amintim că la începutul lunii septembrie, Nicolae Ciucă și-a pierdut răbdarea cu Petre Daea și i-a atras atenția chiar în ședința de Guvern. La acea vreme, premierul l-a rugat să vină cu un plan de măsuri după ce Daea constata că România produce foarte multă materie primă, dar importă foarte multe produse finite.

ADVERTISEMENT