News

Cât vor costa măștile produse în România? Răspunsul oferit de premierul Ludovic Orban

29.04.2020 | 11:50
Cat vor costa mastile produse in Romania Raspunsul oferit de premierul Ludovic Orban
Președintele Klaus Iohannis a anunțat relaxarea măsurilor începând cu data de 15 mai și obligativitatea purtării echipamentelor de protecție, iar acum premierul a anunțat cât vor costa măștile produse în România. Sursă foto: INQUAM PHOTOS Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat relaxarea măsurilor începând cu data de 15 mai și obligativitatea purtării echipamentelor de protecție, iar acum premierul a anunțat cât vor costa măștile produse în România.

Cât vor costa măștile produse în România

Ludovic Orban a vizitat miercuri uzina de produse speciale Dragomireşti din judeţul Dâmboviţa și în conferința de presă susținută acolo a precizat cât vor costa măștile produse în România.

ADVERTISEMENT

”Măștile se vor vinde la prețuri competitive. Sunt primele măști cu material ffp3, testate la un laborator din Belgia, cu un procent de protectie de 99,8%”, a declarat șeful Executivului.

Orban a precizat că măștile vor fi distribuite în școli pentru ca toți elevii din clasele terminale să le poarte atunci când vor reveni în unitățile de învățământ. El a menționat că nu va exista nicio persoană care să le poarte în școli.

ADVERTISEMENT

Orban spune că autorităţile au în evaluare toate posibilităţile după data de 15 mai

România a resimțit din plin la începutul pandemiei de coronavirus absența măștilor de protecție de pe piață. În acest moment, prețurile la măști în magazinul online eMag sunt următoarele: 2,1 lei bucata + transport la cele chirurgicale și 12 lei bucata + transport la cele ffp2.

Premierul Ludovic Orban spune că autorităţile au în evaluare toate posibilităţile după data de 15 mai, de la prelungirea stării de urgenţă, instituirea stării de alertă, emiterea ordinului privitor la epidemie cu risc major, dar şi varianta în care nu va fi necesară nicio formă specială.

ADVERTISEMENT

”Decizia o vom lua pe măsură ce ne apropiem de data de 15 mai şi decizia va depinde de evoluţia epidemiei. În cazul în care ne menţinem trendul pe care suntem astăzi, ba chiar vom avea o reducere a numărului de persoane infectate, cu siguranţă că vom lua deciziile în conformitate cu evoluţia epidemiei”, a spus el.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că săptămâna viitoare se va decide dacă se va prelungi starea de urgenţă sau va fi găsită o formulă alternativă, cum este starea de alertă, hotărârea urmând să fie luată după apariţia unor noi date despre evoluţia epidemiei.

ADVERTISEMENT

Iohannis a convocat o ședință de urgență pentru miercuri, la ora 12:30, la Palatul Cotroceni, la care vor participa premierul Ludovic Orban, secretarul de stat Read Arafat și mai mulți miniștri.

ADVERTISEMENT