Life

Cât zahăr e bine să pui la două kilograme de prune ca să-ți iasă gemul perfect. Multe gospodine nu știu și fac o mare greșeală

Care este cantitatea de zahăr care se folosește la două kilograme de prune pentru o dulceață delicioasă. Multe femei recurg la această eroare.
08.07.2023 | 17:06
Cat zahar e bine sa pui la doua kilograme de prune ca sati iasa gemul perfect Multe gospodine nu stiu si fac o mare greseala
Care este cantitatea de zahăr care se folosește la două kilograme de prune pentru o dulceață delicioasă. Multe femei recurg la această eroare. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât zahăr e bine să pui la două kilograme de prune ca să-ți iasă gemul perfect. Multe gospodine nu știu și fac o mare greșeală. Rețeta are pași simpli de urmat și nici nu este nevoie de foarte multe ingrediente pentru acest desert savuros.

Care este cantitatea de zahăr care se folosește la două kilograme de prune pentru o dulceață delicioasă. Multe femei recurg la această eroare

Care este cantitatea de zahăr care se folosește la două kilograme de prune pentru o dulceață delicioasă? Aceasta este întrebarea la care vom afla răspunsul în rândurile de mai jos. Multe femei recurg la această eroare.

ADVERTISEMENT

Majoritatea gospodinelor trec cu vederea măsura folosită pentru acest preparat culinar, motiv pentru care gustul nu este cel dorit. Fiind vorba de un desert, proporțiile sunt extrem de importante, spun experții în domeniu.

Concret, rețeta originală ne spune că la 2 kilograme de prune este nevoie de o jumătate de kilogram de zahăr. Cantitatea aceasta poate fi una mai mare atunci când fructele nu sunt suficient de dulci sau de coapte.

ADVERTISEMENT

Gustul pe care trebuie să-l aibă gemul este o combinație între dulce și acrișor, de aceea nu trebuie să se exagereze cu zahărul. Alte femei sunt de părere că raportul corect dintre cele două produse poate fi și mai mic.

Gem de prune, rețeta tradițională

Rețeta tradițională a gemului de prune conține câteva ingrediente simple și la îndemâna tuturor. Produsele necesare sunt următoarele: două kilograme de fructe, 500 de grame de zahăr, zeama de la o lămâie și opțional o sticluță de esență de rom.

ADVERTISEMENT

Se spală și se curăță de sâmburi fructele, apoi se cântăresc pentru a avea cantitatea necesară. Se acoperă cu zahăr și se lasă peste noapte pe masa din bucătărie. Peste ele se adaugă și zeama de la lămâie și se amestecă bine.

A doua zi se pune oala pe aragaz la fiert și se așteaptă punctul de fierbere. Se amestecă ocazional ca să nu se prindă, iar spuma formată deasupra se ia cu o spatulă. Când începe să aibă o culoare rubinie înseamnă că este gata.

ADVERTISEMENT

Se lasă la răcit la temperatura camerei. Gemul de prune se pune în borcane abia când s-a răcit. Desertul se păstrează în cămară și se servește dimineața pe pâine prăjită sau alături de orez cu lapte sau griș cu lapte.

ADVERTISEMENT