Life

Câtă apă e bine să bei pe caniculă dacă ai peste 50 de ani. Explicația specialiștilor te va surprinde

Tu știi câtă apă e bine să bei pe caniculă dacă ai peste 50 de ani? Explicația s-ar putea să te surprindă, deși te așteptai la altceva.
06.07.2024 | 11:08
Cata apa e bine sa bei pe canicula daca ai peste 50 de ani Explicatia specialistilor te va surprinde
Câtă apă e bine să bei pe caniculă dacă ai peste 50 de ani. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Câtă apă e bine să bei pe caniculă dacă ai peste 50 de ani? În funcție de vârstă, dar și de stilul de viață, nevoile organismului pot fi altele. Cei tineri pot consuma mai multe lichide ori alimente, în timp ce în cazul vârstnicilor lucrurile sunt diferite.

Câtă apă e bine să bei pe caniculă dacă ai peste 50 de ani

Specialiștii vin cu sfaturi utile pe timp de caniculă. Temperaturile continuă să crească, iar cei mai în vârstă sunt vulnerabili. Pentru a fi în siguranță, e bine să ne hidratăm și totodată să ținem cont și de alte detalii.

ADVERTISEMENT

Este bine cunoscut faptul că în perioada verii e recomandat un consum mai mare de lichide. Totodată, specialiștii ne recomandă să evităm lumina directă a soarelui și să consumăm alimente ceva mai ușoare.

Dr. Nadezhda Runikhina, geriatru șef al Departamentului de Sănătate din Moscova, are și el o serie de recomandări. Iar acestea sunt valabile în special la persoanele care au probleme cu inima, suferă de diabet, ori au probleme la nivelul aparatului respirator.

ADVERTISEMENT

Ele trebuie să își urmeze tratamentul cu strictețe. Totodată, e recomandat să consume destul de multe lichide. Câtă apă e bine să bei pe caniculă dacă ai peste 50 de ani? Femeile e bine să consume aproape 2 litri, iar bărbații mai mult.

„În vremuri normale, femeilor adulte li se recomandă să bea 1,6 litri de apă plată pură pe zi și 2 litri bărbaților. Pe timp de caniculă, cantitatea acesteia trebuie mărită cu 200-300 de mililitri. În același timp, este mai bine să nu beți băuturi dulci. Acestea nu vor face decât să crească setea”, notează specialistul.

ADVERTISEMENT

Recomandările specialiștilor

Ce se întâmplă dacă nu bei suficientă apă? În cazul persoanelor care au peste 50 de ani, poate crește riscul de atacuri de cord, ori accidente vasculare cerebrale, avertizează specialistul.

Dincolo de câtă apă să bei dacă ai peste 50 de ani, e bine să fii atent și la alte lucruri. Specialistul le recomandă vârstnicilor să evite expunerea prelungită la soare, ori activitatea fizică extenuantă.

ADVERTISEMENT

Totodată, alimentația trebuie să fie una ceva mai ”slabă”. Sunt recomandate produsele lactate cu grăsimi puține, dar și fructele și legumele proaspete. Carnea ar fi bine să fie evitată în perioada în care temperaturile sunt extrem de ridicate.

„Ar trebui să evitați petrecerea unor perioade lungi de timp în aer liber și activitatea fizică extenuantă. Acasă, asigurați-vă că ventilați camera și porniți aparatul de aer condiționat, dacă aveți unul. Este mai bine să stați afară, la umbră”, a mai completat expertul.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”