Life

Câtă carne e bine să mănânci într-o săptămână. Care e cantitatea ideală pentru organism, potrivit Mihaelei Bilic

Câtă carne e bine să mănânci într-o săptămână? Mihaela Bilic răspunde la dilema pe care o au mulți români! Sfaturi prețioase!
02.04.2023 | 20:59
Cata carne e bine sa mananci intro saptamana Care e cantitatea ideala pentru organism potrivit Mihaelei Bilic
Câtă carne e bine să mâncăm pe săptămână? Mihaela Bilic are răspunsul. Foto: Pixabay.com/ Wikihow/ YouTube Spectacola
ADVERTISEMENT

Câtă carne e bine să mănânci într-o săptămână? Nutriționista Mihaela Bilic a răspuns acestei curiozități pe care o au multe persoane, din diferite considerente.

Câtă carne e bine să mănânci pe săptămână. Sfaturi de la Mihaela Bilic

Unele vor să slăbească, altele vor să își mențină silueta, dar fără să renunțe la aportul de proteină din carne. Așadar, care este adevărul atunci când vorbim de consumul de carne, indiferent că e de pasăre, porc sau vită?

ADVERTISEMENT

În opinia Mihaelei Bilic, cantitatea corectă de carne pe săptămână nu trebuie să sară de 500 de grame. Totodată, specialista susține că asta nu e regulă pentru toată lumea, căci nevoile organismului pot fi diferite de la o persoană la alta, căci doi oameni nu sunt deloc la fel.

La capitolul carne, Mihaela Bilic a spus că în această cantitate trebuie adăugate inclusiv mezelurile, nu doar friptura. Ideal ar fi să existe trei porții de carne pe săptămânii, două de pește și alte două în care să mâncăm proteine vegetale, adică linte, mazăre sau năut.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic: „Cantitatea corectă ar trebui să fie de 500 grame”

„Cantitatea corectă de carne ar trebui să fie de 500g/ săptămână, dacă ținem cont că o porție corectă are 150g și dimensiunea unui pachet de cărți de joc. Da, atât de micuță este! Ar trebui așa, într-un calcul grosier. În aceste 500g ne intră cam trei porții de carne pe săptămână. Dar, atenție! Asta include și mezelurile, nu doar friptura.

Trei porții de carne, două porții de pește și două zile în care să mâncăm proteine vegetale: fasole, mazăre, linte, năut și aș spune că suntem într-un echilibru din punct de vedere alimentar. Astea, boabele, uităm să le consumăm de două ori pe săptămână, dar și peștele.

ADVERTISEMENT

Haideți să fim serioși! Nu cred că toată lumea consumă de două ori pe săptămână pește. Mi-ar plăcea să fie așa, dar nu cred. Noi, în schimb, suntem mai carnivori”, a dezvăluit Mihaela Bilic în emisiunea „Pastila de frumusețe” de la Spectacola.

Celebra nutriționistă a mai declarat că dietele proteice sunt, de altfel, cele mai bune atunci când vine vorba de ținut cure de slăbire.

ADVERTISEMENT

Aceasta spune că proteinele obosesc, într-adevăr, ficatul și rinichii, însă sunt eficiente pentru că dau sațietate și nu se transformă apoi în grăsime.

 

ADVERTISEMENT