Life

Câtă carne roșie și mezeluri trebuie să mâncăm pe săptămână. Mihaela Bilic recomandă: “Dacă vrem să asigurăm echilibru”

Cantitatea de carne roșie și mezeluri consumată pe săptămână. Mihaela Bilic vine cu precizări clare în această situație.
11.03.2025 | 17:29
Cata carne rosie si mezeluri trebuie sa mancam pe saptamana Mihaela Bilic recomanda Daca vrem sa asiguram echilibru
Ce cantitate de carne roșie se recomandă pe săptămână. Anunțul făcut de Mihaela Bilic. Sursa foto: Facebook / freepik. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

are Un medic nutriționist extrem de cunoscut în România arată care este procentul de carne roșie și mezeluri ce trebuie mâncat pe săptămână de fiecare persoană. Mihaela Bilic recomandă să fim extrem de atenți la echilibrul alimentar.

Ce cantitate de carne roșie recomandă Mihaela Bilic, pe săptămână

Mihaela Bilic susține că, de fapt, carnea roșie nu este carne procesată și nu face parte din categoria mezelurilor. Acest produs a fost acuzat că are efecte negative asupra sănătății, însă adevărul este cu totul altul.

ADVERTISEMENT

Cercetările efectuate până acum au avut rezultate diferite, chiar contradictorii. Cu toate acestea, nutriționistul este de părere că fiecare om trebuie să consume o anumită cantitate de carne roșie în fiecare săptămână.

Vedeta recomandă să se mănânce circa 500 de grame de carne roșie. Aceasta este bogată în purine, molecule care produc aciditate în organism. Medicul arată că 100 de grame de carne de vită conțin 1,5 grame de purine. În schimb, 100 de grame de pește conține de 10 ori mai puțin.

ADVERTISEMENT

„O alimentație bogată în purine și grăsimi săturate, asociată cu lipsa de activitate fizică, favorizează obezitatea abdominală și toate problemele de sănătate ce decurg de aici.

Un alt aspect: carnea nu conține fibre și carbohidrați, deci trebuie asociată cu cereale și vegetale, dacă vrem să asigurăm echilibrul microbiotei intestinale”, a explicat Mihaela Bilic în emisiunea Doctor de bine, de la Pro TV.

ADVERTISEMENT

Ce cantitate de mezeluri pot mânca oamenii

Mihaela Bilic a mai adăugat și faptul că Institutul de Cercetări pentru Cancer are un sfat. Instituția recomandă un consum de 500 grame de carne roșie pe săptămână. De asemenea, specialistul îi îndeamnă pe oameni să nu renunțe la mezeluri.

ADVERTISEMENT

În schimb, medicul îi sfătuiește pe români să nu mănânce mai mult de 50 de grame de mezeluri pe zi. În altă ordine de idei, cei care consumă carne în exces pot prezenta un risc ridicat de obezitate, diabet, tabagism și alcool.

„Deci soluția nu este să devenim vegetarieni peste noapte, ci să avem un stil de viață sănătos, cu un consum de carne moderat!”, a mai punctat Mihaela Bilic, în aceeași emisiune, mai arată sursa citată.