Life

Câtă ceapă să pui la un 1 kilogram de carne pentru sarmale. O rețetă unică și delicioasă

Câtă ceapă să pui la un 1 kilogram de carne pentru sarmale. O rețetă unică și delicioasă potrivită pentru masa de Paști.
14.04.2023 | 23:32
Cata ceapa sa pui la un 1 kilogram de carne pentru sarmale O reteta unica si delicioasa
Rețetă de sarmale. Ingredientele de care ai nevoie. Sursa foto: Bucătăraș
ADVERTISEMENT

Sarmalele sunt unele dintre bucatele tradiționale care nu lipsesc de pe masa românilor de Paști. Gustul lor unic îi încântă chiar și pe cei mai mofturoși la mâncare. Ca să iasă întotdeauna ca la carte, ingredientele trebuie puse cu multă grijă.

Rețetă de sarmale. Câtă ceapă se pune la 1 kilogram de carne

Sarmalele se pregătesc după o varietate de rețete, iar dacă vrei să le faci, îți spunem de pe acum că timpul este mai îndelungat față de alte bucate. De asemenea, lista de ingrediente este una complexă, dar din fericire acestea se găsesc în orice magazin.

ADVERTISEMENT

Carnea este unul dintre produsele de care ai nevoie atunci când prepari sarmale, fie din viță de vie, fie din varză. Din rețeta următoare afli și câtă ceapă este necesară la un kilogram de carne pentru această mâncare tradițională. Dacă vei da greș, gustul automat se va schimba.

Un kilogram de varză murată, un kilogram de carne tocată, o ceașcă de orez, cam în jur de 100 de grame, două cepe mari, ceea ce înseamnă 400 grame, 5 linguri de pastă de tomate, un morcov, sare, piper, foi de dafin, cimbru, boia de ardei dulce, chimen măcinat, după gust, condimente pentru sarmale, și pătrunjel, sunt ingredientele pentru rețeta de sarmale.

ADVERTISEMENT

Modul de preparare

Primul pas este să tocați ceapa și să o prăjiți în puțin ulei. Peste adăugați orezul spălat, iar când începe să se lipească de tigaie se completează cu două linguri de bulion. În jur de 2-3 minute se mai ține apoi pe foc, apoi se pune la răcit totul.

Ulterior, spălați varza murată, formați circa 50 de foi din ea, lăsați să dispară acreala și sarea, dacă este cazul. Următorul pas este ca peste carnea tocată să puneți orezul, sare, piper, cimbru, boia dulce, chimenul măcinat, morcovul dat pe răzătoare și pătrunjelul.

ADVERTISEMENT

Amestecați bine toată compoziția obținută, apoi luați câte o frunză de varză, puneți câte o lingură de orez cu carne și apoi faceți rondele. Apoi, luați o cratiță, la fund așezați cotoare de varză sau un strat de varză tocată. Se pun sarmalele una câte una, iar printre rânduri foile de dafin.

La final, după ce ați așezat toate sarmalele, se așază încă un strat de varză tocată. Apa în care ați dizolvat 3 linguri de pastă de tomate se toarnă și se așază o folie de aluminiu deasupra cratiței. Dacă ați respectat toate acestea, introduceți vasul în cuptor, dar atenție să fie preîncălzit, potrivit bucataras.ro

ADVERTISEMENT

Sarmalele se coc la un foc mediu. O oră se lasă în cuptor, iar după cele 60 de minute, se îndepărtează folia de aluminiu și, dacă considerați că mai este nevoie, mai puneți o cană de apă fierbinte și astfel trebuie să mai lăsați încă 30 de minute. Cei dragi vor mai dori o porție. Vă urăm poftă bună!

ADVERTISEMENT