Câtă pâine ar trebui să consumi pe parcursul unei zile. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, acest aliment trebuie consumat cu moderație. Respectând cantitatea recomandată de OMS, nu vei avea probleme cu greutatea.
Nu mai este un secret faptul că românii sunt mari consumatori de pâine. Pâinea nu lipsește de pe nicio masă și se numără printre alimentele care oferă sațietate pentru o perioadă lungă de timp. Oricât de bună ar fi, pâinea trebuie consumată cu moderație.
Pâinea este un produs care are multe beneficii pentru sănătate. Aceasta trebuie consumată și aleasă cu grijă, iar potrivit nutriționiștilor, cel mai bine ar fi să stai departe de pâinea albă. Chiar dacă este mai bună decât orice altă pâine, efectele consumului său sunt vizibile.
Organizația Mondială a Sănătății recomandă maxim 500 de grame de pâine pe zi. Regula se aplică în cazul adulților sănătoși, care nu au probleme cu greutatea. În cazul în care ai probleme cu greutatea, cantitatea trebuie ajustată.
Potrivit specialiștilor, 2-3 felii de pâine ar trebui să fie suficiente pentru a-ți oferi sațietate, fără să ai probleme cu greutatea. Acestea pot fi consumate la micul dejun și la masa principală din zi, nicidecum seara, la cină.
De obicei, multe persoane se raportează la conținutul caloric al pâinii, fără să țină de cont de combinații alimentare pe care le fac. De exemplu, 100 de grame de pâine albă au în jur de 270 de calorii. Aceeași cantitate de pâine graham sau integrală ajunge la 240 de calorii.
Dacă vrei să nu ai probleme cu greutatea, trebuie să ții cont de faptul că pâinea nu ar trebui consumată în anumite combinații alimentare. Poate că nu multă lume știe, dar pâinea consumată cu friptură sau alături de sosuri îngrașă mai tare decât dacă este consumată alături de pește sau iaurt dietetic.
De asemenea, nu este recomandat să mănânci pâine alături de preparatele care oferă ele însele o senzație de sațietate. Aici amintim orezul, ciupercile sau pastele. De exemplu, dacă simți nevoia să completezi ciupercile, pe acestea le poți mânca cu mămăliga, înlocuitorul de succes al pâinii.