Fotbal international

Catalanii vor tunelul învingătorilor. Real Madrid vrea să rupă tradiţia. Video

06.05.2018 | 15:33
Catalanii vor tunelul invingatorilor Real Madrid vrea sa rupa traditia Video

Este polemică înainte de El Clasico. Catalanii vor respectarea tradiţiei şi cer ca jucătorii de la Real Madrid să facă tunelul învingătorilor. De 30 de ani la meciurile dintre Barcelona şi Real Madrid, după ce se cunoaşte numele echipei campioane, la prima confruntare care are loc pe terenul învingătoarei din Primera Division, jucătorii din echipa adversă alcătuiesc un tunel după încheierea partidei, prin care urmează să defileze campionii.

Numai că, sprijiniţi şi de antrenorul Zinedine Zidane, jucătorii de la Real Madrid au anunţat că nu vor alcătui coridorul învingătorilor la finalul acestui El Clasico. O atitudine care a produs multă indignare pe Nou Camp şi în rândul fanilor blaugrana, care acuză rivala de lipsă de deminitate şi de fair-play.

Când a fost primul tunel al învingătorilor. Ce spun inventatorii lui

Istoria acestei iniţiative are data de naştere 1 mai 1988, deci se împlinesc acum exact trei decenii de la primul tunel, făcut de jucătorii Barcelonei în semn de omagiu pentru faptul că Real a fost echipa mai bună în acel sezon. Iniţiatorii acestui mod de celebrare care de atunci a devenit tradiţie, au fost Carrasco, Migueli şi Victor Munoz.

Presa din 1988 a scris pe larg despre iniţiativa catalanilor. care au făcut primul tunel pentru adversarii lor
Presa din 1988 a scris pe larg despre iniţiativa catalanilor

Explicaţia dată de cei trei peste ani este una care arată că pe atunci fair-play-ul încă avea o greutate importantă. “Nu mi se pare nimic special în ceea ce am gândit noi atunci. Simţeam că aşa era normal, ca echipa inferioară din acel sezon să recunoască superioritatea rivalei. Ni s-a părut un gest firesc, nici o clipă nu ne-am gândit la umilinţă”.