Life

Cătălin Botezatu îi dă replica Andreei Tincu, designerul care o îmbracă pe Carmen Iohannis: „Asta arată că ținuta a fost făcută în pripă. Nu e o scuză”

Cătălin Botezatu îi dă replica Andreei Tincu, femeia care a pregătit-o pe Carmen Iohannis pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.
23.09.2022 | 17:30
Catalin Botezatu ii da replica Andreei Tincu designerul care o imbraca pe Carmen Iohannis Asta arata ca tinuta a fost facuta in pripa Nu e o scuza
Cătălin Botezatu a clarificat pentru ultima oară comentariile făcute la adresa ținutelor purtate de Carmen Iohannis la funeraliile Reginei Elisabeta. Foto: Instagram/ Presidency
ADVERTISEMENT

Comentariile făcute de Cătălin Botezatu despre ținuta purtată de Carmen Iohannis la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au determinat-o pe creatoarea de haine cu care colaborează prima doamnă să i se adreseze renumitului designer pe Facebook.

Andreea Tincu, înțepături fine la adresa lui Cătălin Botezatu

Bote nu a fost foarte dulce la vorbă când i s-a cerut părerea despre felul în care s-a prezentat Carmen Iohannis la evenimentul istoric al înmormântării Reginei.

ADVERTISEMENT

Observațiile făcute de fostul jurat de la Bravo, ai stil au fost argumentate din prima clipă. Doar că, unele nuanțe s-au interpretat astfel încât Andreea Tincu, cea care s-a ocupat de apariția primei-doamne a României a simțit nevoia să se apere.

Botezatu consideră că la un eveniment atât de sobru, hainele pe care le purtăm trebuie să fie în perfectă potrivire cu contextul. Fashionistul care își expune creațiile pe cele mai mari scene ale modei a spus doar că nu e permis ca la niște funeralii, de pildă, să existe prea multă piele la vedere și nici accesorizarea nu poate fi făcută în orice fel.

ADVERTISEMENT

În urma observațiilor făcute de Cătălin Botezatu, Andreea Tincu a reacționat pe pagina personală de Facebook.

„Dragă Cătălin,

Ne cunoaștem de foarte mulți ani. Bineînțeles că o ținută poate să îți/îmi placă, indiferent cine este designerul ei. Cum bine ai zis, E din punctul tău de vedere, care poate fi corect sau nu, bine documentat sau nu.

ADVERTISEMENT

Decolteul Primei Doamne este absolut decent, chiar persoane din Familia Regală fiind de-a dreptul curajoase în această privință, după cum vedem în pozele atașate.

Istoria evoluează, oamenii se schimbă, ne adresăm viitorului, nu rămânem etern tributari unui trecut.Suntem femei ale secolului XXI, avem dreptul să ne alegem ceea ce ne place și nu este corect să fim judecate după centimetri de material (…)”, a scris stilista cu care colaborează nevasta președintelui Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT
carmen iohannis
Cele două ținute purtate de Carmen Iohannis care au creat controverse între designeri. Foto: Administrația Prezidențială

Cătălin Botezatu răspunde, via FANATIK: „Dragă Andreea Tincu…”

Cătălin a aflat chiar de la FANATIK despre textul postat de Tincu în social media. Acesta a vrut să clarifice, o dată pentru totdeauna, cum s-ar zice, ce a vrut să spună autorul.

„Dragă, Andreea Tincu,

Respectul e reciproc. Am făcut comentariul legat de o ținută fără să doresc să lezez, în vreun fel, creativitatea designerului, cu atât mai mult personajul (n.r.: Carmen Iohannis). 

Din punctul de vedere al unei etichete, există niște reguli scrise, EFECTIV scrise, în privința unei ținute. Îmi susțin punctul de vedere, indiferent de trenduri și evoluția fashionului. Astfel de ținute nu permit mâini goale sau decolteuri la funeralii, anumite lungimi ale rochiilor. Sunt interzise cu desăvârșire foarte multe accesorii cum a fost cazul, de pildă, chiar al unor figuri regale”, este prima parte a mesajului transmis de Cătălin Botezatu, prin FANATIK, creatoarei de modă Andreea Tincu.

Designerul a ținut să facă o comparație chiar cu stilul abordat de Regina Elisabeta a II-a pentru a fi suficient de clar. Botezatu a remarcat eleganța și distincția regretatei suverane, în ciuda faptului că purta de multe ori haine în culori puternice. „În cazul unor funeralii, mai ales că sunt primele doamne sau capetele încoronate, VIP-urile feminine trebuie să fie cât mai sobre. Cu alte cuvinte, negru… fără goliciuni”, este lecția oferită de Botezatu.

„Asta nu e o scuză pentru nimeni”

Deși cuvintele sale au căpătat o anumită amploare, creatorul a ținut să precizeze, în exclusivitate pentru FANATIK, și câteva dintre plusurile apariției doamnei Iohannis în Regatul Unit.

„S-a respectat lungimea rochiilor. Cu toate că doamna Iohannis a apărut mereu cu rochii ușor sub genunchi, lucru pe care l-am mai spus. Aici s-a respectat eticheta. Totuși, era de preferat ca mâneca să nu fie trei sferturi. Să fi fost acoperită de un pardesiu, să nu se vadă goliciunile mâinilor. 

Eu recomandam o altfel de voaletă pentru o primă doamnă, care arată chiar foarte bine. Se putea găsi un pălărier. Putea să poarte o pălărie mai elaborată, neagră, dar tot sobră. 

Părul în bucle nu a fost o alegere tocmai ok, dar aici nu e vina Andreei Tincu, căci nu ea i-a făcut coafura. Ținuta părea ușor necălcată, iar la pensă, dacă te uiți, zici că o trag pensele. Trage la cusături și la pense. Asta arată că ținuta a fost făcută în pripă. Asta nu e o scuză pentru nimeni. Eu aș fi făcut probe de dimineața până seara”, a încheiat Botezatu.

 

ADVERTISEMENT