Life

Cătălin Botezatu, despre problemele de sănătate și operația de cancer. De ce s-a îmbolnăvit creatorul de modă

Cătălin Botezatu a făcut dezvăluiri despre problemele de sănătate și despre operația de cancer pe care a suferit-o în Turcia. Designerul consideră că stilul de viață a reprezentat una dintre cauzele îmbolnăvirii.
03.01.2022 | 12:22
Catalin Botezatu despre problemele de sanatate si operatia de cancer De ce sa imbolnavit creatorul de moda
Cătălin Botezatu a vorbit despre problemele de sănătate și operația de cancer suferită în Turcia. Sursa foto: Captură Kanal D
ADVERTISEMENT

Cătălin Botezatu a făcut dezvăluiri despre problemele de sănătate pe care le-a avut. Celebrul designer a recunoscut că stilul haotic de viață a fost doar una dintre cauzele îmbolnăvirii de cancer.

După ce a fost diagnosticat cu tumoră la colon, fostul jurat de la Bravo, ai stil! Celebrities a luat o pauză de la proiectele sale și s-a ocupat de sănătate.

ADVERTISEMENT

Eva Pavel, consilier medical internațional, a fost una dintre persoanele care l-au ajutat cel mai mult atunci când a alat că are cancer.

Cătălin Botezatu, despre problemele de sănătate

După ce a suferit operația în Turcia, Cătălin Botezatu a început să fie mult mai precaut cu sănătatea lui. Designerul a mai spus că merge regulat la controale medicale.

ADVERTISEMENT

Acesta a recunoscut că viața „tumultoasă” reprezintă una dintre cauzele care au dus la probleme de sănătate.

„Dacă nu te tratezi atunci când trebuie, dacă nu-ți faci un control, te poți trezi cu cine știe ce boală și e prea târziu. Dacă faci asta, așa cum am făcut eu, și am ajuns pe mâinile tale (n.r.:  Evei Pavel), ai șansa să te simți ca acasă într-un spital.

ADVERTISEMENT

Din păcate, o viață tumultoasă, poate uneori neglijentă din partea mea, te poate duce în halul acesta. Și uite, am ajuns la un cancer, o tumoră.

Am venit aici la un control și am acuzat niște mici înțepături, aproape insesizabile, în urma cărora medicul, unul dintre cei mai buni medici, mi-a zis:

ADVERTISEMENT

‘Uite, am un ecograf performant adus acum din Statele Unite’, și m-a băgat la acel aparat și a descoperit un apendice mai special.

Au hotărât să mă opereze, dar nu am făcut operația în Turcia, așa cum trebuia, am mers în țară pentru că aveam multe prezentări de modă.

Am făcut operația într-un spital (n.r.: din România) și când au scos apendicele, în spatele lui se ascundea o tumoră.”, a declarat Cătălin Botezatu în cadrul emisiunii „Apel la consilier”, găzduită de Eva Pavel la Kanal D.

Creatorul de modă, despre operația suferită

Cătălin Botezatu a vorbit despre intervenția chirurgicală la care a fost supus în Turcia. Operația a fost una foarte dificilă și riscantă, însă designerul a reușit să treacă cu succes de această etapă.

„Ulterior, s-a luat hotărârea să fiu operat (n.r.: în Turcia), operație de tip HIPEC. Este foarte puțin cunoscută în România.

A fost destul de delicat pentru că intervenea anestezia. A fost sunat medicul care se ocupă de inima mea, i s-a spus că inima nu rezistă decât câteva ore, operația a durat mai multe ore.

Dar au putut să facă două intervenții într-una, au introdus un one shot de chimioterapie – ca și cum ai face chimioterapie preț de un an, dar introdusă o singură dată.

E foarte greu, foarte dur, pentru că trebuie să reziști și să ai un organism puternic.”, a mai spus designerul în cadrul aceleiași emisiuni.

Cătălin Botezatu a mai spus că Eva Pavel este cea care i-a fost alături în fiecare moment. Aceasta a fost și prima persoană pe care a văzut-o după operație.

„Eram ca un zombi, dar nu a contat pentru că am simțit că acolo Sus e cineva care mă iubește și mi-a mai dat o șansă și că cineva e lângă mine tot timpul.”, a adăugat designerul vestimentar.

ADVERTISEMENT