Fotbal international

Cătălin Cîrjan va rămâne definitiv în lotul lui Arsenal. Când poate debuta în Premier League

21.12.2020 | 22:51
Catalin Cirjan va ramane definitiv in lotul lui Arsenal Cand poate debuta in Premier League
ADVERTISEMENT

Cătălin Cîrjan a fost cooptat definitiv în lotul primei echipe a lui Arsenal și începând de astăzi el se va antrena zilnic doar la seniori, așteptând cu încredere debutul în Premier League.

Cătălin Sărmășan, agentul lui Cătălin Cîrjan, a făcut anunțul oficial pe pagina publică de Facebook. Astfel, Arteta îl poate trimite pe teren pe mijlocașul român în următoarele meciuri din Premier League, deși are doar 18 ani.

ADVERTISEMENT

Puștiul-minune al României poate crește enorm în următoarea perioadă, mai ales că începând din acest moment se va antrena zilnic cu jucători precum Aubameyang, William sau David Luiz.

Cătălin Cîrjan va rămâne la lotul echipei mari al lui Arsenal

Cătălin Cîrjan a împlinit 18 ani chiar de Ziua Națională a României, dar a mai fost chemat să se antreneze, în câteva rânduri, alături de lotul echipei mari al lui Arsenal Londra. Românul a jucat pentru echipa de U23 a clubului londonez, și a bifat zece prezențe în acest sezon, fiind cel mai tânăr membru al acelui lot.

ADVERTISEMENT

Cătălin Cîrjan s-a mutat la Londra împreună cu toată familia și are o selecție în echipa națională U16 a României. El are un frate, cu patru ani mai în vârstă, care joacă la rândul său în Anglia, dar în ligile inferioare.

Mikel Arteta nu l-a chemat întâmplător la echipa mare a lui Arsenal, mai ales că „tunarii” nu au mai reușit să câștige o partidă în Premier League de pe data de 1 noiembrie, iar antrenorul londonezilor are probleme în ofensivă. Arsenal a ajuns pe locul 12 în campionatul Angliei, în timp ce Aubameyang, Ozil și Thomas sunt accidentați, iar lui Cîrjan i s-a oferit astfel o șansă unică.

ADVERTISEMENT

Când poate debuta Cătălin Cîrjan în Premier League pentru Arsenal

Premier League este campionatul în care fotbalul nu se oprește nici măcar de Crăciun, în preajma sărbătorilor programul fiind la fel de încărcat. Așadar, Cătălin Cîrjan are șanse să debuteze pentru Arsenal chiar și în acest an. „Tunarii” au trei partide în următoarele șapte zile: cu Manchester City, Chelsea și în deplasare la Brighton.

Cătălin Cîrjan a fost transferat de Arsenal acum doi ani, pe când avea doar 16 ani și juca la Viitorul Domnești. Mijlocașul a fost inclus ce celebra publicație britanică The Guardian pe o listă a celor mai buni 60 tineri jucători ai lumii, cei care alcătuiesc așa-zis ”Următoare Generație” din fotbalul mondial: „Cîrjan este de departe cel mai talentat jucător la vârsta la nivelul său de vârstă din România. Nu doar abilitatea lui de elimina cu ușurință adversarii din joc, ci și viziunea și capacitatea de a folosi ambele picioare îl definesc ca fiind un uriaș talent”, îl descriu jurnaliștii englezi pe român.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Arsenal îl cer și pe fotbalistul român la echipa mare și chiar în primul unsprezece: “Vei ajunge repede la echipa mare”, “Sigur eşti mai bun decât Willian”, “Majoritatea jucătorilor de la echipa a doua sunt mai buni decât la prima”, au scris suporterii lui Arsenal Londra.

ADVERTISEMENT