Sport

Iuliu Mureșan anunță primul transfer care a căzut: „M-a sunat acum. Nu mai vine!”. Update exclusiv

Iuliu Mureșan, administrator special la Dinamo, a confirmat faptul că formația din „Ștefan cel Mare” îl va transfera pe Cătălin Carp.
06.09.2021 | 16:13
Iuliu Muresan anunta primul transfer care a cazut Ma sunat acum Nu mai vine Update exclusiv
Iuliu Mureșan anunță primul transfer care a căzut: „M-a sunat acum. Nu mai vine!”. Update exclusiv
ADVERTISEMENT
06-09-2021
15:12

Cătălin Carp nu mai vine la Dinamo

Iuliu Mureașan a anunțat că transferul lui Cătălin Carp, la Dinamo, a picat. Jucătorul nu a mai venit, la București, să discute cu oficialii din „Ștefan cel Mare”, așa cum stabiliseră inițial.

„Da, e adevărat (n.r. că a picat transferul lui Cătălin Carp). M-a sunat acum. Nu mai vine. Probabil că își găsește în altă parte. N-a mai venit (n.r. la București). N-am cerut nicio explicație. Asta e. Probabil că a prins un salariu mai mare”, a declarat Iuliu Mureșan, în exclusivitate, pentru FANATIK.

06-09-2021
11:52

Dinamo îl transferă pe Cătălin Carp

Iuliu Mureșan, administrator special la Dinamo, a confirmat informația oferită, în exclusivitate, de FANATIK, conform căreia Cătălin Carp, fost jucător la FCSB și CFR Cluj, va semna cu Dinamo.

„Da, e Cătălin Carp. Trebuie să apară. E pe drum. A plecat, dimineață, cu mașina din Chișinău și vine”, a declarat Iuliu Mureșan, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Oficialii lui Dinamo profită din plin de ridicarea interdicției de transferuri și sunt foarte aproape să bifeze cea de-a șaptea mutare din acest mercato. Este vorba despre Cătălin Carp, internațional moldovean de seniori, care evoluează pe postul de fundaș central sau de mijlocaș defensiv.

Până acum, Dinamo i-a înregimentat pe Constantin Nica, Gabriel Torje, Cosmin Matei, Răzvan Popa, Plamen Iliev și Mirko Ivanovski. Transferurile lui Nica, Torje, Matei și Iliev au fost anunțate în exclusivitate de FANATIK și au fost confirmate de Iuliu Mureșan, la conferința la care a prezentat oficial și primele achiziții.

ADVERTISEMENT

Cătălin Carp, cel de-al șaptelea transfer al lui Dinamo. E internațional moldovean și a mai jucat la FCSB și CFR Cluj

Conducerea lui Dinamo încearcă să întărească lotul pe ultima sută de metri și nu se oprește cu transferurile. Următorul jucător care este foarte aproape de a semna un contract cu gruparea „alb-roșie” este internaționalul moldovean Cătălin Carp, care a mai fost în prima ligă din România la FCSB și CFR Cluj.

În vârstă de 27 de ani, Carp evoluează pe postul de fundaș central sau de mijlocaș la închidere. În prezent, este liber de contract, ultimul club pentru care a evoluat fiind Tambov, din Rusia.

ADVERTISEMENT

Stoperul din Republica Moldova are nu mai puțin de 36 de meciuri la echipa națională, pentru care a marcat două goluri și a debutat în 2013.

Ultima oară a jucat pe 31 martie 2021, în meciul din preliminariile Campionatului Mondial, împotriva Israelului, când a și înscris.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Cătălin Carp, „anticipat” de Iuliu Mureșan

La conferința de prezentare a celorlalte achiziții de până acum, administratorul special al lui Dinamo, Iuliu Mureșan, a anunțat și realizarea celui de-al șaptelea transfer, fără însă a-i deconspira numele lui Cătălin Carp.

„Va mai sosi un alt jucător, care vine mâine. El e mijlocaș, poate juca și fundaș central, e un număr 8, un «box-to-box». Așadar, vor fi șapte jucători transferați. Oricum, campania de transferuri nu se oprește aici, putem aduce jucători liberi de contract și începând de luni”, a declarat Iuliu Mureșan.

ADVERTISEMENT

Cătălin Carp a fost dorit de Zenit Sankt-Peterburg!

Carp a crescut la juniorii lui Dinamo Kiev, de unde în 2015 a ajuns la CFR Cluj. După doar un an și-a reziliat contractul cu ardelenii și a semnat cu FCSB, fiind adus la dorința expresă a lui Mirel Rădoi.

Acest transfer este un vis împlinit pentru mine. Urmăream meciurile Stelei de când eram mic și pot spune că Mirel Rădoi este idolul meu – Cătălin Carp, după transferul la FCSB

După ce Rădoi și-a dat demisia, Gigi Becali l-a dat afară pe jucător, care a ajuns la Viitorul Constanța. Nici acolo nu a confirmat, iar în iarna lui 2017 pleacă la Ufa, în Rusia.

A urmat pentru el cea mai bună perioadă din carieră. Zenit Sankt-Peterburg era gata să plătească trei milioane de euro în 2019 pentru Carp, însă mutarea în cele din urmă a picat.

  • 900.000 de euro este cota actuală a lui Cătălin Carp
  • 3.000.000 de euro a oferit Zenit Sankt-Peterburg pentru transferul internaționalului moldovean
  • 36 de meciuri are fundașul central la naționala Moldovei
ADVERTISEMENT